Parchetul militar va cerceta imprejurarile in care a murit un militar disparut duminica, in zona plajei Corbu, judetul Constanta, si a fost identificat miercuri, dupa ce trupul neinsufletit al acestuia a fost adus de valuri pe plaja din dreptul localitatii Vadu, la nord de Capul Midia.

UPDATE: Ministrul Apararii, Mihai Fifor, anunta ca a semnat ordinul prin care l-a avansat post-mortem la gradul de sublocotenent pe caporalul clasa a III-a Petru Cosma, disparut duminica in zona plajei Corbu din judetul Constanta.

"Am semnat astazi Ordinul prin care l-am avansat post-mortem la gradul de sublocotenent, ca urmare a spiritului civic si de sacrificiu iesite din comun, a curajului si respectului pentru semeni, manifestate in incercarea de salvare a unui copil, din pacate, cu pretul vietii sale. Sublocotenentul Petru Cosma este un erou al Armatei Romaniei si il vom pretui astfel mereu", a scris Fifor, miercuri, pe Facebook.

El a transmis condoleante familiei militarului.


"Caporalul clasa a III-a Petru Cosma facea parte dintr-un detasament al Batalionului 55 Aparare Antiaeriana 'Somes' din Dej, dislocat in perioada 4-15 iunie la Centrul National de Instruire pentru Aparare Antiaeriana de la Capu Midia, pentru activitati de instruire cu trageri de lupta", informeaza un comunicat al Ministerului Apararii Nationale (MApN).

Caporalul Petru Cosma avea 47 de ani, era angajat al MAPN din anul 1997 si a participat la doua misiuni in teatrele de operatii (in anul 2003 in Afganistan si in anul 2006 in Irak). El era casatorit si avea doi copii.

Conducerea Ministerului Apararii Nationale prezinta condoleante si este alaturi de familia indoliata, potrivit Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.