Social 7 Mai 2018 10:46
Sindicalistii din cadrul Federatiei Sanitas au intrat luni dimineata in greva de avertisment pana la ora 11:00, doar o treime dintre angajati desfasurandu-si activitatea.

“Ramane valabila greva de avertisment pe care am anuntat-o pentru luni, 7 mai. Timp de doua ore se va intrerupe activitatea, urmand ca doar o treime dintre angajati sa munceasca, asa cum spune legea”, a aratat Iulian Pope, prim-vicepresedinte Sanitas, pentru Agerpres.

Conform declaratiilor acestuia, timpul de asteptare in spitale va creste pentru pacientii care nu sunt urgente. “Vom asigura toate urgentele si nu ne dorim ca pacientii sa fie afectati, insa cei care nu sunt urgente vor astepta mai mult”, a sustinut el.

Pope a mai declarat ca sindicalistii au mari sperante ca solicitarile lor sa fie rezolvate in cadrul unor discutii care ar urma sa aiba loc marti, la Guvern.

″In caz contrar, incepand de vineri, 11 mai, vom intra in greva generala pe termen nelimitat”, a adaugat liderul sindical.

Principalele revendicari ale Federatiei Sanitas au ca scop modificarea legii salarizarii, in sensul eliminarii plafonului de 30% pentru sporuri, cresteri salariale pentru tot personalul din sanatate si asistenta sociala si negocierea si semnarea Contractelor colective de munca la nivelul celor doua sectoare de activitate, potrivit stirileprotv.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.