Social 23 Martie 2018 11:02
In urma unui studiu, oamenii de stiinta de la Universitatea Autonoma din Sinaloa (UAS) din Mexic au ajuns la concluzia ca lumina emisa de dispozitivele electronice ar putea produce afectiuni oculare.

Rezultatele unui studiu arata ca lumina smartphone-urilor are efecte negative asupra tesutului ocular si ciclului diurn al oamenilor.

Cercetarea a fost condusa de profesorul Emilio Terán Bobadilla, de la Facultatea de Fizica-Matematica din cadrul UAS si a fost sprijinita de experti oftalmologi de la Licenciatura en Optometría si de la Centro de Investigación y Docencia en Ciencias de la Salud (CIDOCS), scrie publika.md.

Iata in ce masura ne afecteaza lumina telefonului pe care il utilizam in fiecare zi:

  • tulburari de somn;
  • cefalee;
  • migrene;
  • oboseala vizuala;
  • probleme de cornee, cristalin sau retina.
Acestea sunt doar cateva dintre riscurile la care ne expunem."Acest tip de lumina tulbura ciclul diurn al individului, avand repercusiuni asupra atentiei, modului de invatare si memoriei sale", mai sustin cercetatorii.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.