Administratia Nationala de Meteorologie a emis atentionari cod galben si cod portocaliu de ninsori insemnate cantitativ si viscol. Temperaturile vor fi scazute, iar valul de frig va fi in intensificare.

Pana joi la ora 10:00, valul de frig va cuprinde treptat toata tara si va fi in intensificare, astfel ca se vor inregistra temperaturi cu peste 10…15 grade mai coborate decat valorile normale pentru aceasta perioada din an. Temperaturile maxime vor fi negative in toate regiunile si va fi ger dimineata si noaptea, la inceput cu precadere in jumatatea de nord, apoi si in restul teritoriului, iar intensificarile temporare ale vantului vor amplifica senzatia de rece, anunta meteorologii.

Tot pana joi la ora 10:00, in Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia si Dobrogea valul de frig se va intensifica, gerul va fi persistent chiar si pe parcursul zilelor, cand valorile termice vor fi comparabile cu recordurile inregistrate in aceasta perioada. Temperaturile maxime vor fi frecvent intre -12 si -8 grade, cele minime se vor incadra in general intre -22 si -12 grade, iar rafalele vantului vor accentua senzatia de frig.

Citeste si: Valul de frig va cuprinde treptat toata tara. Cod PORTOCALIU de ger

Cod portocaliu in patru judete, marti

Marti pana la ora 14:00, va fi in vigoare un cod portocaliu de intensificari sustinute ale vantului, ninsoare viscolita, zapada spulberata si troienita, vizibilitate scazuta. Astfel, in judetele Constanta, Tulcea, Ialomita si Calarasi vantul va avea intensificari sustinute, cu rafale de 55…70 km/h, iar ninsoarea va fi viscolita, zapada depusa spulberata si troienita si vizibilitatea se va mentine scazuta.

Tot marti, pana la ora 18:00, va fi in vigoare un cod galben de ninsori moderate cantitativ, intensificari ale vantului, viscol: "In sudul Banatului, in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si jumatatea de sud a Moldovei va mai ninge si se va depune strat nou de zapada, iar vantul va sufla in general moderat, temporar cu intensificari de 40…50 km/h, izolat mai mari in judetele Braila si Buzau, viscolind si spulberand zapada".

Citeste si:
ANM: Trei județe, sub avertizări cod portocaliu de vreme severă....
ANM: Trei județe, sub...

Citeste si: Ninsori, vant si temperaturi de pana la -18 grade in Capitala, in urmatoarele zile

Cod portocaliu in 7 judete, pana miercuri seara

Miercuri, va intra in vigoare un cod portocaliu de intensificari sustinute ale vantului, ninsoare puternic viscolita, zapada spulberata si vizibilitate scazuta.

Astfel, in intervalul 06:00- 20:00, in judetele Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Constanta si Tulcea, vor fi intensificari sustinute ale vantului, cu rafale in general de 55…65 km/h si local in jur de 70 km/h, iar ninsoarea va fi puternic viscolita, zapada spulberata si troienita si vizibilitatea va scadea sub 50 de metri.

Cod galben, inclusiv in Capitala, pana miercuri noaptea

In intervalul 27 februarie, ora 23:00 - 28 februarie, ora 23:00, "aria ninsorilor va fi in extindere, incepand din sud-vest si va cuprinde jumatatea de sud a tarii. In Muntenia, Dobrogea, precum si in jumatatea sudica a Olteniei si a Moldovei ninsorile vor fi local insemnate cantitativ si se va depune strat consistent de zapada.
Citeste si:
ANM: Cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat....
ANM: Cod portocaliu de...

Vantul se va intensifica treptat pe parcursul noptii de marti spre miercuri si va avea viteze de 45…55 km/h, iar miercuri in sud-est rafalele vor depasi temporar 60 km/h, viscolind ninsoarea, spulberand si troienind zapada si diminuand vizibilitatea"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.