Politistii din judetul Olt au deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpa dupa ce, la sfarsitul saptamanii trecute, un barbat in varsta de 43 de ani a murit intr-o ambulanta care il transporta de la spitalul din Corabia la cel din Slatina, cazul fiind investigat si de catre conducerea Serviciului Judetean de Ambulanta.

Directorul medical al Serviciului Judetean de Ambulanta Olt, Madalina Deloreanu, a declarat pentru News.ro, ca pe data de 11 noiembrie, in jurul orei 18.00, a fost facut un apel pe 112 pentru un barbat din Corabia, in varsta de 43 de ani, care se simtea rau.

La fata locului s-a deplasat un echipaj de Ambulanta, care a transportat pacientul la unitatea medicala, barbatul fiind cunoscut cu diabet zaharat.

El a fost consultat de catre medicii de la spitalul din localitate, acestia dorind sa-l transfere la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina pentru mai multe investigatii medicale.

“A fost consultat de medicul de la spitalul din Corabia, iar apoi acesta a facut apel pe 112 solicitand o ambulanta cu asistent pentru a transfera pacientul la spitalul din Slatina. Pe apel a spus sa vina si o ambulanta cu medic in intampinarea ambulantei de la Corabia”, a afirmat directorul medical al Serviciului de Ambulanta Olt.

Madalina Deloreanu a precizat ca a fost trimis un echipaj cu asistent de la Corabia care a preluat pacientul pentru a-l duce la unitatea medicala din Slatina, iar in acelasi timp a plecat si un echipaj cu medic de la Caracal in intimpinarea pacientului.

Directorul medical al Serviciului de Ambulanta Olt a mai spus ca acest ultim echipaj a ajuns dupa aproximativ 20-25 de minute deoarece era ceata si nu a putut merge foarte repede.

Barbatul a intrat in stop-cardiorespirator la cateva minute dupa ce plecase de la spitalul din Corabia, dupa care au inceput manevrele de resuscitare, continuate apoi si de echipajul cu medic, fara rezultat insa.

“Cand pacientul a intrat in stop-cardiorespirator, echipajul de la Corabia s-a apucat de manevrele de resuscitare. Pacientul a fost pe monitorizare si cu electrozii de defibrilare inca de cand a fost luat din spital. Avem documente si putem demonstra acest lucru. Cand a venit celalalt echipaj, au continuat manevrele de resuscitare, fara niciun rezultat”, a explicat Madalina Deloreanu, care a precizat ca resuscitarea a fost efectuata 45 de minute.

Citeste si:
Preotul Mirea Vîrtejanu, sfaturi pentru Monica Odagiu, după ce a...
Preotul Mirea Vîrtejanu,...

Conducerea Serviciului Judetean de Ambulanta Olt a inceput verificarile in acest caz pentru a stabili daca au fost respectate toate procedurile.

O ancheta a fost deschisa si de Inspectoratul de Politie al Judetului Olt.

“In cauza a fost deschis un dosar in rem pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa”, a afirmat purtatorul de cuvant al IPJ Olt, Alexandra Dicu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.