Locuitorii din Savarsin, unde familia regala detine un castel si obisnuieste sa isi petreaca sarbatorile de iarna, se declara surprinsi si intristati de neintelegerile care au aparut in familie si de “certurile de la televizor” cu fostul principe Nicolae, despre care localnicii au o impresie buna si cred ca ar trebui lasat sa-si vada bunicul.

Comunitatea din Savarsin a fost luata prin surprindere de neintelegerile dintre fostul principe Nicolae si familia regala, localnicii spunand ca nu se asteptau ca partile sa comunice prin intermediul presei, dezvaluind astfel “lucruri care trebuie sa ramana in intimitatea famliei”.

Mai multi localnici au declarat pentru News.ro ca “certurile dintre Nicolae si familia sa vin intr-un moment nepotrivit”, oamenii considerand ca atentia opiniei publice ar trebui sa fie centrata asupra starii de sanatate a Regelui Mihai.

Este foarte trist ca regele e la pat, poate in ultimele clipe ale vietii sale, iar familia sa se cearta ca la usa cortului la televizor. Am fost surprinsi sa vedem imaginile cu nepotul regelui care nu este lasat sa intre sa-si vada bunicul. Indiferent de neintelegeri, familia regala nu trebuie sa dea un exemplu atat de urat si sa nu-i permita lui Nicolae sa-si vada bunicul in cele mai grele momente”, a spus pentru News.ro un pensionar care a lucrat la domeniul regal din Savarsin in urma cu 15 ani.

Sunt tare necajita pentru ca nu inteleg de ce nu il primesc pe nepot in casa. E sange din sangele lor, eu mi-s batrana si ma doare. Cand am fost mica, am fost la biserica si era acolo regina mama, Elena. Am vrut sa o ating si cand am sarit i-am lovit cu mana ochelarii. Mi-a zambit cald, mi-a vorbit frumos, mi-a zis sa merg la scoala, sa invat. Imi pare foarte rau ca acum vad treburile astea urate, certurile de la televizor”, a spus o femeie din localitate.

Nicolae venea si el la Savarsin si se plimba prin comuna, e un baiat bun, venea si la biserica. Nu stim cu ce a gresit de s-au suparat pe el, dar cand regele e asa de grav bolnav, cum sa nu lasi un membru al familiei sa il vada? Noi am invatat ca in astfel de momente trebuie sa uiti de neintelegeri, iar familia sa fie unita. Principesa Margareta si Radu nu dau un exemplu bun oamenilor, e o rusine ce fac”, a spus un alt localnic.

Citeste si:
Principesa Margareta şi Principele Radu vor efectua o vizită la...
Principesa Margareta şi...

Oamenii din Savarsin spun ca se roaga la slujbele de la biserica pentru ca starea de sanatate a regelui sa se imbunatateasca.

Stim ca e batran, dar speram ca-l mai vedem o data macar. Tare am vrea sa se faca mai bine si sa fie adus pe pamant romanesc, sa moara acasa. Ca el nu venea la Savarsin, venea acasa. Ani la rand si-a facut sarbatorile de iarna cu noi, mergeam la castel cu colindul. Nu uitam ca impartea pachete saracilor din comuna noastra, e un om cu suflet mare”, a spus un alt barbat.

Domeniul Regal de la Savarsin include un castel construit in perioada 1650-1680. A intrat in proprietatea Regelui Mihai in 1943, prin cumparare, dar a fost confiscat de regimul comunist in 1948, revenind in proprietatea Casei Regale in 2001.

Lucrarile de restaurare au fost incheiate in octombrie 2015, dupa opt ani si o investitie realizata cu fonduri private care a depasit un milion de euro.

Citeste si:
Adrian Minune, primele declarații după ce a aflat că Adriana...
Adrian Minune, primele...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.