Update 17:03- Doua masini de lux si 250.000 de euro, confiscati in urma perchezitiilor in care a fost vizata si Sighisoara Cioba.

Sotia autointitulatului rege international al romilor Dorin Cioaba, Sighisoara, a fost ridicata, miercuri, de politisti in urma perchezitiilor care au fost efectuate la locuinta familiei dintr-un cartier aflat la marginea municipiului Sibiu.

Sighisoara a fost urcata intr-o masina de Politie si va fi condusa la sediul Politiei Mehedinti pentru audieri.

Dorin Cioaba a declarat presei ca merge si el la Mehedinti pentru a-si asista sotia in calitate de avocat, el avand aceasta specializare.

Dorin Cioaba a precizat ca anchetatorii au cautat documente vizand operatiuni comerciale efectuate intre doua dintre societatile administrate de sotia sa si firme ale romilor din Strehaia.

”E vorba de o firma cu care a lucrat sotia mea la Strehaia. Am cumparat niste marfa si au venit si la noi. Eu nu am nicio treaba, numai sotia. Sotia este invinuita ca a colaborat cu acesti oameni. Daca au colaborat doua firme de tigani, exista suspiciunea ca tiganii au fraudat statul. Asa inteleg ei sa faca circ ”, a declarat Dorin Cioaba.

Acesta a afirmat ca cele doua firme ale sotiei sale sunt in faliment de zece ani de zile, procedura fiind aproape finalizata. De aceea, la domiciliul lor nu au fost gasite documente.

”Am cumparat deseuri de plumb si plumb de la niste firme din Strehaia cu care colaboram. Noi avem filmari, ca la mine in unitate exista camere video, am filmat numarul de masina, am filmat persoanele care au adus marfa, dar domnii considera ca sunt fictive vanzarile. Ne complicam la patru facturi de 20.000 de lei, dar au reusit spectacol mediatic” a mai spus Dorin Cioaba.

Politistii fac perchezitii si la domiciliile si firmele administrate de romii din Strehaia

Zeci de perchezitii ale politistilor au loc, miercuri dimineata, in Capitala si in opt judete, intr-un dosar de evaziune fiscala si spalarea banilor cu un prejudiciu de peste 5 milioane de euro. Una dintre perchezitii are loc la locuinta lui Dorin Cioaba, autointitulatul rege al romilor. Anchetatorii ar urma sa puna in aplicare, la perchezitii, 32 de mandate de aducere, a anuntat Politia Romana .

Conform Politiei Romane, in perioada 2009 - 2014 reprezentantii mai multor societati comerciale ar fi creat un circuit infractional evazionist bazat pe un sistem financiar-bancar fraudulos, in scopul eludarii obligatiilor fiscale, scrie News.ro.

Astfel, suspectii ar fi inregistrat in contabilitatea societatilor comerciale controlate mai multe facturi fiscale care ar fi avut la baza operatiuni comerciale fictive, in valoare totala de peste 18,4 milioane de euro pentru care ar fi dedus ilegal T.V.A. si ar fi diminuat artifical impozitul pe profit.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la peste 5 milioane de euro

Ulterior, prin intermediul societatilor comerciale controlate, ar fi fost supuse procesului de spalare a banilor toate aceste sume. Astfel, ar fi fost facute depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau de rularea acestora prin conturi bancare ale societatilor, pentru disimularea provenientei ilicite a banilor.