Social 17 August 2017 12:20
Peste 1500 de turisti si sasi intorsi acasa au participat duminica la Saptamana Haferland, in ziua dedicata satului Crit, iar, pe tot parcursul festivalului, numarul acestora se ridica la 5500.

Cel mai mare eveniment cultural dedicat promovarii zonei sasesti din Transilvania s-a desfasurat anul acesta in perioada 9-14 august si a atras participanti de toate varstele datorita programului variat de activitati din Crit, Viscri, Roades, Mesendorf, Saschiz, Rupea, Cloasterf, Homorod, Bunesti si Archita.

In ziua satului Crit, celor 1500 turisti li s-au alaturat si oficialitati de rang inalt: Klaus Werner Iohannis - Presedintele Romaniei, Barbara Stamm – Presedintele Parlamentului Landului Bavaria, Sevil Shhaideh – Viceprim-Ministru, Ministrul Dezvoltarii, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, Dr. Bernd Fabritius - MdB, Presedintele Asociatiei Mondiale a Sasilor Transilvaneni, Emil Hurezeanu - Ambasadorul Romaniei la Berlin, Cord Meier-Klodt - Ambasadorul Germaniei la Bucuresti, Peter Maffay – Presedintele Fundatiei Tabaluga, care au fost prezenti la invitatia lui Michael Schmidt, unul din initiatorii festivalului si presedintele fundatiei care ii poarta numele.

„An de an, ne straduim sa facem mai mult si mai bine. Am extins aria de desfasurare a festivalului, activitatile din programul acestuia, dar si optiunile culinare, mai ales ca editia de anul acesta a avut ca tematica gastronomia locala. Ne bucuram ca eforturile noastre au fost rasplatite de miile de turisti prezenti, precum si de personalitatile pe care le-am avut alaturi de noi si speram ca Haferland va deveni o destinatie din ce in ce mai populara pentru turistii din Romania si de peste hotare.” a declarat Michael Schmidt, presedintele Fundatiei Michael Schmidt si al grupului Automobile Bavaria.

Avand ca slogan “Traditii sasesti in bucate de poveste!”, editia din 2017 a Saptamanii Haferland si-a propus sa le deschida apetitul turistilor pentru mancarea traditionala saseasca, dar si alte preparate locale pregatite atat de localnici din zona, cat si de chefi experimentati.
Ajuns la cea de-a cincea editie, Saptamana Haferland a inclus, pe langa brunch-urile cu preparate sasesti, concerte in bisericile fortificate, piese de teatru, proiectii de film in aer liber, demonstratii de traditii populare, precum si un bal sasesc.

Citeste si:
Massif free your wild side
Massif free your wild side

Potrivit unui comunicat remis 9am, primele patru editii ale festivalului Saptamana Haferland au strans mii de participanti si s-au bucurat de prezenta a zeci de personalitati ale vietii culturale si sociale din Romania si din Germania.

Organizatorii evenimentului, Fundatia Michael Schmidt, impreuna cu Fundatia Tabaluga, sustinute de Fundatia Adept si Fundatia Mihai Eminescu Trust si asociatii ale sasilor din Transilvania, isi propun sa impulsioneze turismul in zona, nu doar pe perioada festivalului, ci pe tot parcursul anului, astfel ca initiativele de promovare nu se opresc aici, acestia organizand constant concerte, evenimente sportive si gastronomice, precum si alte activitati care ofera participantilor experiente autentice in satele sasesti din Haferland.

Regiunea saseasca din Transilvania a fost denumita „Tara Ovazului” sau Haferland, intrucat localnicii obisnuiau sa cultive cu precadere ovazul, din cauza climatului mai aspru.

Citeste si:
Fifor: Premierul Ghilotina a anuntat reintroducerea taxei auto, pe...
Fifor: Premierul Ghilotina a...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.