Social 11 August 2017 12:55 de Clara Vacaru
Serial din patru parti este bazat pe cercetari amanuntite pentru a crea un tablou dramatic al realitatilor dure infruntate de cei ce se alatura ISIS.

National Geographic anunta lansarea unei noi drame impresionante, STATUL, care abordeaza si exploreaza unul dintre cele mai importante subiecte ale vremurilor noastre. Serialul, creat de renumitul scenarist/regizor Peter Kosminsky, va avea premiera in Romania pe 10 septembrie, de la ora 21:00, pe National Geographic.

O poveste fictiva percutanta, bazata pe cercetari extinse, Statul urmareste experientele a patru tineri britanici, barbati si femei, care au lasat in urma vietile lor din Occident pentru a se alatura ISIS in orasul Rakka, Siria.

Sam Otto (Collateral), care il interpreteaza pe Jalal, porneste pe urmele fratelui sau mai mare atunci cand decide sa calatoreasca in Siria si sa lupte pentru ISIS. El il convinge si pe Ryan McKen (Bancroft, NW), in rolul prietenului sau cel mai bun, Ziyaad, sa-l insoteasca. Ony Uhiara (Law and Order) este Shakira, o mama singura, care ajunge in Siria cu fiul sau de noua ani, Isaac, decisa sa-si puna cunostintele de tanar doctor in slujba Statului Islamic; si Shavani Seth (Youngers, Homeland), in rolul adolescentei Ushna, care si-a parasit familia pentru a indeplini ceea ce ea considera a fi datoria ei religioasa, dupa ce a fost radicalizata pe internet.

Pe masura ce descopera mai mult despre realitatile vietii in Rakka si sunt martorii atrocitatilor savarsite de regim si ai urmarilor sangeroase ale atacurilor aeriene, traiectoriile lor deviaza spre deziluzie si disperare, pe de o parte, si devotament tot mai puternic pentru Califat, de cealalta.

Peter Kosminsky spune: ”ISIS si adeptii sai au produs durere si suferinta peste tot in lume. Dar daca nu intelegem de ce unii dintre tinerii nostri barbati si tinerele noastre femei aleg sa-si abandoneze vietile pe care le traiau pentru a ajunge in Siria, de ce barbati si femei nascuti si crescuti in democratiile nostre liberale decid sa-si jertfeasca aceste vieti in numele organizatiei, cum am putea vreodata spera sa luptam impotriva acestui crez nihilist? Bazat pe cercetari minutioase si extinse, realizate in decursul mai multor luni, Statul este o incercare de a aborda aceste intrebari, de a examina prin intermediul dramei una dintre cele mai ingrijoratoare teme ale epocii noastre.”

Citeste si:
Lupta sub un steag străin. Lunetistul canadian Wali, care a...
Lupta sub un steag străin....

Cea mai recenta drama a lui Peter Kosminsky, Wolf Hall, a castigat o serie de premii, intre care premiul Golden Globe pentru Cel mai bun serial de televiziune si un premiu BAFTA pentru Cel mai bun serial dramatic, precum si un premiu BAFTA pentru Cel mai bun actor principal, revenit lui Sir Mark Rylance pentru interpretarea lui Thomas Cromwell aflat in ascensiune catre putere la curtea regelui Henric al VIII-lea. Alte drame anterioare realizate de Peter Kosminsky sunt The Government Inspector, cu Sir Mark Rylance, o drama factuala tulburatoare despre dosarul Irak si moartea ulterioara a expertului militar David Kelly, care a castigat premiul BAFTA pentru Cea mai buna drama; Britz, despre o familie musulmana britanica ai carei membri sunt atrasi in directii radical diferite intr-o Marea Britanie post-11 septembrie, de asemenea castigatoare a unui premiu BAFTA pentru Cel mai bun serial dramatic; The Promise, o poveste de dragoste desfasurata pe fundalul conflictului dintre Israel si Palestina, nominalizata la premiile BAFTA si RTS.

Citeste si:
National Geographic atrage atentia asupra unui viitor ingrozitor
Coperta revistei National...

Episoade:

Statul – Descrierea seriei
O noua drama captivanta, din patru parti, oferita de renumitul scenarist/regizor Peter Kosminsky si o poveste fictiva tulburatoare bazata pe cercetari extinse si marturii ale experientelor personale, STATUL urmareste traiectoria a patru tineri britanici care-si lasa vietile occidentale pentru a se alatura gruparii ISIS din Rakka, Siria. Oferind o descriere inechivoca a realitatilor vietii sub controlul ISIS, STATUL prezinta o drama profund autentica prin care putem explora si confrunta una dintre cele mai importante teme ale timpurilor noastre.

Episodul 1:
Patru recruti ISIS, tineri barbati si femei din Marea Britanie, sunt entuziasmati sa inceapa noile lor vieti in Siria. Jalal si Ziyaad se bucura de tovarasia altor barbati in timpul antrenamentelor si pregatirilor pentru lupta, in vreme ce Shakira si Ushna sunt invatate regulile stricte pe care trebuie sa le urmeze femeile. Cu totii fac juraminte de credinta fata de ISIS, convinsi ca au luat decizia corecta de a veni aici, dar curand se vor confrunta cu realitatile crunte ale vietii sub controlul ISIS, realitati ce nu se potrivesc cu asteptarile lor.

Citeste si:
Statul vrea să cumpere 20 de trenuri electrice cu 3,7 miliarde lei
În plină criză economică,...

Episodul 2
Recrutii sunt obligati sa reflecteze asupra noilor lor vieti. Jalal si Ziyaad au parte de o experienta de lupta sangeroasa, Shakira vede cu ochii ei efectele terifiante ale unei bombe baril, iar Ushna este socata de tratamentul brutal aplicat femeilor. Shakira trebuie sa convinga un comandant periculos sa treaca peste regulile ISIS si s-o lase sa lucreze intr-un spital, iar Jalal are o conversatie care-l face sa puna la indoiala intregul fundament al calatoriei sale in Siria.

Episodul 3
Casatoria cu un luptator strain se dovedeste o provocare pentru Ushna, dar ea este hotarata s-o faca sa functioneze. Și Shakira trebuie sa se casatoreasca pentru a continua sa munceasca, dar refuza o propunere din partea lui Abu Akram si consecintele sunt brutale. Jalal este ingrozit sa vada tratamentul aplicat femeilor Yazidi, vandute ca sclave sexuale, si cumpara o mama si o fiica, Ibitsam si Narin, pentru a le salva. El si Ziyaad sunt trimisi din nou pe campul de lupta, unde un comandant cere sacrificiul suprem.

Citeste si:
Cum s-a schimbat viața lui George Mihăiță, după ce a apărut în...
Cum s-a schimbat viața lui...

Episodul 4
Jalal primeste un nou rol si este martor la pedepse barbare si executii simulate care sa hraneasca masina de propaganda ISIS. Latul se strange in jurul sau, asa ca decide sa-si riste propria siguranta pentru a le ajuta pe Ibitsam si Narin sa fuga. In vreme ce Ushna devine tot mai devotata, Shakira este ingrijorata ca Isaac este pregatit pentru lupta si incepe sa se gandeasca la ceva de neconceput: daca exista vreo modalitate de evadare din Stat.

STATUL este produs de Archery Pictures pentru Channel 4 si National Geographic Channel. A fost creat de Channel 4 si cumparat de Head of Drama Beth Willis. Producatorii executivi sunt Liza Marshall, Kris Thykier si Peter Kosminsky. Pentru National Geographic Channels, Carolyn G. Bernstein este vicepresedinte executiv si director al diviziei Global Scripted Development and Production.

# # #

CONTACT:

Despre National Geographic Partners LLC
National Geographic Partners LLC (NGP), companie joint-venture dintre National Geographic si 21st Century Fox, isi propune sa ofere publicului international continut premium din domeniile stiinta, aventura si explorare, prin intermediul unui portofoliu inegalabil de instrumente media. NGP combina canalele de televiziune globale National Geographic (National Geographic Channel, Nat Geo Wild, Nat Geo People, Nat Geo Mundo) cu instrumentele media si cele destinate consumatorilor ale National Geographic: revistele National Geographic, studiourile National Grographic, platormele digitale si social media, carti, harti, media pentru copii, activitati auxiliare ce includ calatorii, experiente globale si evenimente, vanzari, licente si activitati e-commerce. Largirea cunoasterii si intelegerii lumii noastre au reprezentat obiectivul central al National Geographic timp de 129 de ani, iar acum ne angajam sa aprofundam si mai mult, sa depasim frontiere, sa mergem mai departe pentru consumatorii nostri… si ajungem la peste 730 de milioane de oameni din toata lumea, in 172 de tari, in 43 de limbi, in fiecare luna. NGP aloca 27% din castigurile sale Societatii nonprofit National Geographic pentru a finanta proiecte de stiinta, explorare, conservare si educare.
Pentru mai multe informatii, viziteaza HYPERLINK "http://www.natgeotv.com" www.natgeotv.com sau HYPERLINK "http://www.nationalgrographic.com" www.nationalgrographic.com sau urmareste-ne pe HYPERLINK "https://www.facebook.com/natgeo/?fref=ts" Facebook, HYPERLINK "https://twitter.com/natgeochannel" Twitter, HYPERLINK "https://www.instagram.com/natgeochannel/" Instagram, HYPERLINK "https://plus.google.com/+NatGeo" Google+, HYPERLINK "https://www.youtube.com/natgeo" YouTube, HYPERLINK "https://www.linkedin.com/company/national-geographic-society?trk=top_nav_home" LinkedIn si HYPERLINK "https://www.pinterest.com/natgeo/" Pinterest.

Despre Channel 4
Channel 4 este o companie comerciala cu actionariat public, ce ofera servicii publice fara scop lucrativ si isi propune sa fie inovatoare, experimentala si diferita. Actionariatul public si statutul de organizatie fara scop lucrativ garanteaza faptul ca intreg profitul generat de activitatea sa comerciala este direct reinvestit in oferirea de servicii publice. In calitate de editor – post TV, Channel 4 este, de asemenea, insarcinat cu achizitionarea de continut din Marea Britanie, din sectorul de productie independent si, in prezent, lucreaza anual cu peste 300 de companii creative de pe teritoriul Regatului britanic. In afara principalului sau serviciu, portofoliul Channel 4 include E4, More4, Film 4, 4Music, 4seven, Channel4.com si serviciul digital All 4. Pentru mai multe informatii, viziteaza HYPERLINK "http://www.channel4.com/press" www.channel4.com/press.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.