Social 2 Iunie 2017 15:47
RISE Project dezvaluie o discutie de pe grupul de WhatsApp al PSD din noaptea in care a fost aprobata OUG 13, in cursul careia Liviu Dragnea cere ca presedintii de organizatii sa se pregateasca pentru ”un miting pentru apararea Romaniei”.

Florin Iordache, ministrul Justitiei, anunta Ordonanta 13 care modifica Codul Penal. In fata Guvernului, protest pana tarziu. Liviu Dragnea tace public. Dar incinge lucrurile pe grupul WhatsApp al comunicatorilor PSD. El si dispozitivul de partid planuiesc contramanifestatii inca din noaptea dintre 31 ianuarie si 1 februarie, scrie RISE Project, care dezvaluie acea discutie:

Liviu Dragnea: „Marian Neacsu. Vorbiti deja din seara asta cu presedintii de organizatii sa ne pregatim de un miting pentru apararea Romaniei”.

„Oamenii ne-au adus aici prin vot masiv! Nu mai fac fata la mesaje… Vor sa fie alaturi de noi! Sunt constienti ca se incearca o lovitura de stat. Cum spuneam, sarpele veninos e cel mai periculos. Va rog, sa-i retezam odata capul! Sa eliberam tara asta de HIDRA!”, il completeaza deputatul Liviu Plesoianu pe Dragnea un minut mai tarziu, la 00:19, 1 februarie, noteaza News.ro.

Plesoianu reprezinta PSD in relatia cu UE

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, si fostul ministru al Educatiei Ecaterina Andronescu sunt de acord. Vor fapte.

Firea, la 00:19: „Suntem prezenti! Nu se mai poate! Trebuie sa aparam Romania!”

Imediat, la 00:20, Ecaterina Andronescu: „Da, sa aparam Romania!”

Fostii ministri de la Sanatate si Mediu, Nicolae Banicioiu si Rovana Plumb, sunt pe aceeasi lungime de unda: „Corect!” / „Da!” Si ei sustin ideea unei contramanifestatii.

Codrin Stefanescu astepta de mult: „In sfarsit!!! ”

La ora 00:21, Liviu Dragnea lanseaza ordinul: „Organizati-va!”

Codrin Stefanescu e pregatit: „Incepem de acum! Trebuie doar sa decizi unde il organizam si cand!”.

Dar cu grija, revine Dragnea: „Vreau sa atrageti toti membrii de partid, fara Chirica de la Iasi. Ca e omul SIE. Nu v-am zis pana acum. Si cate spune in stanga si-n dreapta, instiga.”

Doina Pana, fost ministru la Mediu, vede lucrurile in perspectiva: „Da, un miting urias! Sa nu-ncapa comparatie cu numarul lor de participanti”

Citeste si:
Liviu Dragnea a postat o nouă rețetă. Internauții, glume pe seama...
Liviu Dragnea a postat o nouă...

E trecut bine de miezul noptii, ora 01:20, Ordonanta 13 se publica in Monitorul Oficial.

Intre timp, Aurelia Cristea, fost deputat PSD, criticase partidul pe Facebook: „Ceausescu a fost mic copil, si el lucra pentru propasirea neamului, va amintiti, dragi prieteni? Suntem datori sa veghem ca acele vremuri sa nu se mai intoarca! Pasnic, fara violenta! #DemocratiaTrebuieAparata.” Europarlamentarul PSD,Sorin Moisa da like.

Liviu Dragnea intervine la 01:46 cu o captura de ecran: „Vedeti si like-ul d-lui Sorin Moisa.”

Ecaterina Andronescu: „Incredibil!!!”

Lui Dragnea nu-i scapa nimic. Nici Corina Cretu, comisar european, prinsa si ea cu un like nepotrivit la postarile Aureliei Cristea. E ironic: „draga noastra Corina”.

„Poftimmmm? Si dna comisar????”. Anei Birchall nu-i vine sa creada.

Citeste si:
Andreea Bălan și Andreea Antonescu, subiect de discuție pentru...
Andreea Bălan și Andreea...

Dupa cinci zile, in 5 februarie, la Palatul Cotroceni apare contramanifestatia. Codrin Stefanescu da alarma pe Facebook si mobilizeaza aproape 1.500 de oameni. PSD nu si-o asuma oficial.

Nu aparau doar Romania, ci numele si sumele despre care nu vorbesc la televizor. Adica, brigada lui Dragnea, motorul financiar al partidului sustine RISE Project, scriind si despre legaturile financiare din PSD.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.