Social 17 Martie 2017 18:12 de Clara Vacaru
Politistii argeseni au anulat permisul de port-arma al deputatului Catalin Radulescu, dupa ce au verificat, la locuinta acestuia, modul in care sunt detinute armele si au constatat ca parlamentarul pastra fara piedica mitraliera AKM pentru care nu avea dreptul de a detine munitie si au descoperit si munitie care nu se potriveste armei de vanatoare pe care Radulescu o detinea legal.

Politistii au decis sa faca verificari dupa declaratiile controversate pe care Catalin Radulescu le-a facut intr-un interviu pentru adevarul.ro.

Referitor la declaratiile aparute in spatiul public privind utilizarea de catre o persoana publica a unei arme letale va informam ca Inspectoratul de Politie Judetean Arges a efectuat un control la locul de pastrare a armelor letale autorizate pentru detinere. De asemenea, in temeiul art. 129, pct. 11 din Legea 295/2004 privind regimul armelor si al munitiilor cu modificarile si completarile ulterioare a fost aplicata o sanctiune contraventionala in valoare de 2.500 de lei, iar in temeiul art. 28 alin 1 din acelasi act normativ, a fost dispusa masura anulariii dreptului de detinere a armelor”, anunta Inspectoratul de Politie Judetean Arges intr-un punct de vedere dat publicitatii vineri dupa-amiaza.

IPJ Arges nu mentioneaza numele lui Catain Radulescu, insa parlamentarul argesean este persoana care a facut publice declaratii cu privire la faptul ca detine o arma letala despre care a spus, intr-un interviu, ca este pregatit sa o foloseasca.

Conform comunicatului IPJ Arges, ”in urma controlului si a verificarilor anterioare, va fi sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie referitor la savarsirea infractiunii de nerespectarea regimului armelor si munitiilor”.

Politistii au gasit acasa la Catalin Radulescu doua arme

Surse locale au declarat, pentru News.ro, ca acasa la deputatul Constantin Radulescu au fost descoperite arma de vanatoare pe care acesta o detinea in mod legal, precum si arma de tip AKM pe care palamentarul o tinea ca arma de colectie, care este functionala, dar pentru care deputatul nu are drept de a detine munitie si pe care trebuia sa o asigure cu o piedica in zona tragaciului. Faptul ca arma nu a fost asigurata corespunzator este si motivul aplicarii amenzii de 2.500 de lei.
Citeste si:
VIDEO Scandal între Mitică Dragomir și protestatarul Marian Ceaușescu
VIDEO Scandal între Mitică...

In urma controlului, a fost descoperita, de asemenea, munitie care nu era pentru arma de vanatoare.

Declaratiile controversate facute de Catalin Radulescu

Deputatul PSD de Arges Catalin Radulescu a spus, intr-un interviu pentru "Adevarul", ca protestatarii din Piata Victoriei ar trebui infruntati cu tunuri de apa: "De ce mai stau ca prostii acolo? N-au treaba, n-au serviciu, n-au copii?”. Mai mult, el spune ca si-a pastrat mitraliera AKM cu care a luptat la Revolutie si este pregatit sa o foloseasca din nou: "Nu o sa mi-o ia nimeni in viata vietilor si o tin, ca poate vreodata, daca mai vine cineva cu vreo idee din asta sa transforme statul asta pentru care am luptat noi, sunt pregatit sa ies cu arma sa trag, imediat."

Catalin Radulescu a declarat, marti, la Parlament, ca in urma afirmatiilor privind protestatarii a primit 150 de amenintari cu moartea, motiv pentru care si-a contactat avocatii si a depus o plangere penala, urmand ca 150 de persoane sa fie audiate. Social-democratul a tinut sa precizeze ca, in continuare, nu este de acord cu faptul ca oamenii protesteaza si ocupa "neautorizat" Piata Victoriei, chiar daca OUG 13 a fost respinsa.

Citeste si:
Rădulescu: ”Un polițist cu 4 sau 7 clase mă învață pe mine cum să...
Rădulescu: ”Un polițist cu 4...

Tot marti, Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a deschis dosar penal in cazul declaratiilor deputatului PSD Catalin Radulescu si face cercetari pentru tulburarea ordinii si linistii publice.

Si Politia Judeteana Arges a anuntat ca s-a autosesizat dupa declaratiile lui Radulescu si face verificari cu privire la respectarea Legii privind regimul armelor si munitiilor.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.