Minerii de la Mina Lupeni, din Valea Jiului, protesteaza vineri din nou si refuza sa intre in subteran, cerand demisia conducerii Complexului Energetic Hunedoara (CEH), in special a directorului general adjunct Petre Nica. Cei trei lideri sindical sunt in continuare in greva foamei.

Presedintele Sindicatului ”Muntele” din Valea Jiului, Darius Campeanu, a declarat pentru News.ro ca minerii de la Exploatarea Miniera Lupeni refuza sa intre in subteran vineri si protesteaza in curtea Complexului Energetic Hunedoara, cerand demisia conducerii.

La primele ore ale diminetii au fost 400 de mineri care au protestat, acum sunt mai putini. Minerii de la Lupeni au oprit activitatea si sunt in curtea CEH. Vom sta aici pana la ora 13.00, iar minerii spun ca luni se vor intalni la exploatare si vor decide ce vor face pe viitor”, a declarat Campeanu.

La ora transmiterii acestei stiri, aproximativ 120 de mineri se mai aflau in curtea CEH, protestand.

Trei mineri sunt in greva foamei de trei zile

De asemenea, in biroul alocat sindicatelor, din incinta Complexului Energetic Hunedoara, trei lideri de sindicat se afla in a treia zi de greva foamei.

”Noi trei continuam greva foamei. Conducerea CEH e plecata la Mintia, cu motive ca au ceva sedinta acolo, numai sa nu vina sa raspunda in fata minerilor. Noi cerem in continuare demisia CEH si renuntarea la intreruperea temporara a programului de lucru”, a declarat Vasile Paduraru, presedintele Sindicatului ”Muntele” de la Mina Lonea, aflat in greva foamei.

Un echipaj SMURD a sosit la cei trei lideri de sindicat aflati in greva foamei pentru a-i verifica din punct de vedere medical, insa acestia au refuzat.

Protestul minerilor a inceput miercuri

Zeci de mineri din schimbul intai si al doilea de la Mina Lupeni din Valea Jiului au refuzat, miercuri dimineata, sa intre in subteran, nemultumiti ca reprezentantii conducerii Complexului Energetic Hunedoara au decis intreruperea temporara a activitatii personalului auxiliar. Ulterior, miercuri seara, o parte dintre minerii din schimbul al treilea de la Mina Lupeni s-au alaturat protestului colegilor lor, refuzand sa coboare in subteran.
Citeste si:
Verificări la sânge după tragedia din Cariera Jilț. Ministrul...
Verificări la sânge după...

Tot miercuri, trei lideri de sindicat din Valea Jiului au intrat in greva foamei, cerand demisia conducerii Complexului Energetic Hunedoara (CEH), nemultumiti de decizia ca unii dintre angajatii companiei sa intre in ”incapacitate temporara de activitate”, iar altii nu.

Joi dimineata, aproximativ 50 de mineri din schimbul intai de la Mina Lupeni au mers la Petrosani, unde au protestat in curtea sediului Complexului Energetic Hunedoara (CEH), cerand demisia conducerii companiei. Alti peste 20 de mineri din Valea Jiului au intrat in greva foamei, alaturandu-se celor trei lideri de sindicat care au adoptat aceasta forma de protest miercuri seara.

De asemenea, timp de cateva ore, au protestat si minerii de la Vulcan, in semn de solidaritate cu colegii lor.

Toti minerii din Valea Jiului au renuntat la proteste joi dupa-amiaza.

Citeste si:
Românii protestează la ușa lui Nicușor Dan. Aceștia cer locuințe...
Românii protestează la ușa...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.