Zeci de români protestează în fața ușii lui Nicușor Dan. Oamenii solicită locuințe sociale și amenință că intră în greva foamei.

Protest la ușa lui Nicușor Dan. Românii cer locuințe sociale

Zeci de români s-au adunat și protestează în fața ușii lui Nicușor Dan. Aceștia spun că vor intra în greva foamei în cazul în care nu își vor primi locuințele sociale din Prelungirea Ghencea. Au fost anunțați ca protestului să li se alăture mai multe persoane pentru a-și striga nemulțumirea și pentru a-și atinge scopul, iar primarul Capitalei să se țină de cuvânt.

Potrivit primelor informații, nu există un termen exact oferit de Primăria Generală a Municipiului București până la care locuințele sociale din Prelungirea Ghencea vor fi gata. Oamenii spun însă că sunt în disperare deoarece au doi ani de când tot așteaptă și sunt hrăniți cu minciuni. Nicușor Dan nu s-a încumetat să iasă pentru a-i liniști pe gălăgioși și pentru a le oferi un răspuns.

Locuințele sociale au fost solicitate de către români și au fost începute încă din timpul mandatului Gabrielei Firea în 2020, iar când mandatul a fost preluat de Nicușor Dan la Primăria Capitalei, lucrările s-au oprit și practic au fost uitate.

Protestatarii au afirmat că li s-ar fi spun că în cazul în care Nicușor Dan ar mai câștiga încă un mandat de primar, blocul dedicat locuințelor sociale ar fi gata abia în anul 2028, lucru care complică și mai mult situația și îi pune într-o situație critică pe cetățeni.

La locul protestului au fost trimise și forțele de ordine pentru a preveni posibile incidente neplăcute. De asemenea, au fost montate și garduri de protecție. Oamenii au venit înarmați cu afișe și pancarde și așteaptă ca primarul Capitalei Nicușor Dan să iasă pentru a le oferi o explicație și să le răspundă la întrebările legate de locuințele sociale.

Citeste si:
Taximetriștii din București au ieșit la protest. „Nu vă mai bateți...
Taximetriștii din București...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Septembrie 2022 - 02 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.