Politistii au constatat peste 700 de infractiuni, au aplicat 113 amenzi si au confiscat peste 15.000 de kilograme de articole pirotehnice, in valoare de aproape 380.000 de lei, in urma controalelor facute incepand din 15 noiembrie, vizand operatiuni cu articole pirotehnice desfasurate de persoane fizice si juridice.

Potrivit unui comunicat de presa transmis sambata de Politia Romana, in cadrul actiunii denumite "Foc de Artificii", care a inceput in 15 noiembrie si se va incheia in 4 ianuarie 2017, au avut loc 2.693 de controale in complexe, piete si alte obiective si a fost verificata activitatea a 999 de persoane fizice si juridice autorizate sa deruleze operatiuni cu articole pirotehnice.

In urma verificarilor au fost constatate 716 infractiuni si depistate 626 de persoane fizice si juridice neautorizate, in cazul a 737 de persoane fiind facute cercetari in cauze penale. Totodata, au fost confiscate 15.277 de kilograme de articole pirotehnice, in valoare de aproximativ 377.000 de lei si au fost retrase 17 autorizatii, fiind aplicate 113 amenzi in valoare de 48.300 de lei.

De asemenea, politistii au desfasurat 2.000 de activitati de informare in scolile din tara, privind detinerea si folosirea articolelor pirotehnice de catre copii si tineri.

Politia Romana reaminteste ca este interzisa detinerea, utilizarea si vanzarea catre publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 si 4, a articolelor pirotehnice de scena si a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine si siguranta publica, securitate si pentru protectia mediului.

Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea masurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale si a mediului, conform News.ro.

Nu este permisa folosirea articolelor pirotehnice in urmatoarele situatii: intre orele 24.00 si 06.00, cu exceptia evenimentelor de interes local, national sau international, in baza aprobarii autoritatilor locale; la o distanta mai mica de 50 de metri de constructiile de locuinte cu pana la 4 niveluri si la mai putin de 100 de metri fata de cele cu peste 4 niveluri; la o distanta mai mica de 500 de metri de instalatiile electrice de inalta tensiune, de locurile de depozitare si livrare a combustibililor lichizi sau solizi, de instalatiile de gaze; la o distanta mai mica decat cea prevazuta de reglementarile in vigoare pentru obiectivele chimice si petrochimice ori pentru alte obiective care prezinta pericol de incendiu sau explozie; in locurile in care exista riscul producerii de alunecari de teren, avalanse sau caderi de pietre; pe drumurile publice deschise circulatiei rutiere, pe aleile pietonale si in spatiile deschise cu aglomerari de persoane; la o distanta mai mica de 500 de metri de paduri.

Citeste si:
Astăzi expiră polițele RCA emise de Euroins. Ce amenzi riscă...
Astăzi expiră polițele RCA...

Totodata, este permisa organizarea de jocuri cu articole pirotehnice de divertisment din categoriile 3 si 4 numai in conditiile in care exista acordul primariei, al inspectoratului pentru situatii de urgenta judetean si avizul inspectoratului judetean de politie pe a carui raza se executa jocurile respective.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.