Rada Minca si Roxana Lider, cunoscute ca vrajitoarele Melissa si Vanessa, au fost condamnate definitiv de Curtea de Apel Bucuresti la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru santajarea Oanei Zavoranu.

Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au desfiintat in parte sentinta pronuntata de Tribunalul Ilfov in 17 februarie 2015, le-au condamnat pe Rada Minca si Roxana Lider tot la cate trei ani de inchisoare cu suspendare pentru santajarea Oanei Zavoarnu, dar le-au achitat pentru celelalte fapte de care au fost acuzate de procurori, scrie News.ro.

Astfel, Roxana Lider, cunoscuta ca vrajitoarea Vanessa, a primit pedepse de cate trei ani de inchisoare pentru santaj si inselaciune in cazul Oanei Zavoranu si a fost achitata pentru celelalte fapte de inselaciune de care a fost acuzata.

Judecatorii au dispus ca pedeapsa de trei ani primita de vrajitoarea Vanessa sa fie suspendata sub supraveghere pe un termen de incercare de sase ani. Din pedeapsa Roxanei Lider va fi scazuta perioada in care a stat in arest preventiv, respectiv din 22 decembrie 2011 pana in 19 septembrie 2012.

Rada Minca, cunoscuta ca vrajitoarea Melissa, a fost condamnata tot la cate trei ani de inchisoare pentru santajarea si inselarea Oanei Zavoranu, executarea pedepsei fiind suspendata sub supraveghere pe un termen de incercare de sase ani. Din pedeapsa va fi scazuta perioada in care vrajitoarea Melissa a fost arestata preventiv, respective din 21 decembrie 2011 pana in 21 decembrie 2012.

Rada Minca a fost achitata pentru o alta fapta de inselaciune legata de Oana Zavoranu si pentru instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, inselaciune si santaj legate de alte trei persoane.

Cele doua vrajitoare ii vor plati Oanei Zavoranu 10.000 de euro

Instanta a mai dispus ca Roxana Lider si Rada Minca sa ii plateasca, in solidar, Oanei Zavoranu daune morale de 10.000 de euro rezultate din infractiunea de santaj si a constatat ca autoturismul Porsche Cayman ce a facut obiectul infractiunii de inselaciune a fost restituit Oanei Zavoranu.
Citeste si:
Oana Zăvoranu, părăsită de Alex Ashraf când a rămas fără bani. Ce a...
Oana Zăvoranu, părăsită de...

Prin aceeasi decizie, judecatorii Curtii de Apel Bucuresti l-au obligat pe Stefan Ionut Voicu sa ii restituie 33.000 de euro lui Marius Constantin.

Instanta a mentinut decizia de achitare dispusa de Tribunalul Ilfov in cazul celelalte sapte persoane judecate in acest dosar, respective Sava Craiff Buzea, zis Manix, Ion Constantin, Stefan Minca, zis Rosovelt, Stefan Ionut Voicu, Elena Stefan, Sebastian Dobrescu si Remus Minca, zis Nat.

In 17 februarie, Tribunalul Ilfov le-a condamnat pe vrajitoare Vanessa si Melissa la cate trei ani de inchisoare cu suspendare, decizie contestata al Curtea de Apel Bucuresti care in 14 decembrie 2016 a dat o solutie definitiva in acest dosar.

Procurorii au aratat, in rechizitoriu, ca vrajitoarele Vanessa si Melissa au determinat-o pe Oana Zavoranu sa incheie contracte de vanzare-cumparare a unor bunuri mobile si imobile, printre care si autoturismul Porsche Cayman al acesteia. Oana Zavoranu a fost deposedata astfel de bunuri si bani, iar ulterior a fost santajata si amenintata de Roxana Lider si Rada Minca.

Citeste si:
Cum a cerut-o Cătălin Rizea în căsătorie pe Adda: „Mă gândeam că e...
Cum a cerut-o Cătălin Rizea...

Anchetatorii i-au acuzat si pe ceilalti inculpati din dosar de santaj sau complicitate la inselaciune, insa instanta a dispus achitarea acestora.

Dosarul a fost instrumentat initial de procurorul Maximilian Balasescu. Magistratul a fost arestat, in 1 februarie 2012, fiind acuzat ca a cerut 300.000 de euro pentru a inchide dosarul, iar in 17 iunie 2013 a fost condamnat definitiv la cinci ani de inchisoare. Denuntatorul lui Balasescu este Sebastian Dobrescu, care a fost achitat in dosarul vrajitoarelor Vanessa si Melissa, pentru complicitate la inselaciune.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.