Mai e cale lunga pana cand mai multi oameni vor avea program suficient de flexibil incat sa strecoare antrenamentele la sala la orele de randament maxim. Pana atunci, trebuie sa stii cum poti da tot ce e mai bun din tine si atunci cand ai un program fix.

Trebuie sa ne antrenam constant, daca vrem sa vedem rezultate semnificative si sa ne mentinem greutatea si forma corpului pe o perioada indelungata. Ori pentru cei care chiar vor sa ajunga la sala, dar au un program inflexibil, principala problema este aglomeratia din centrele apropiate de serviciu, unde le este de obicei mai usor sa ajunga zilnic. Toti cei care termina programul la ora 17 sau 18 merg la sala atunci si poate fi frustrant sa stai pe margine pana cand se elibereaza un aparat. Exista insa mici trucuri pe care, daca le pui in aplicare, vei beneficia de maximum de eficienta la sala, indiferent de ora la care iti incepi sau iti termini programul:

Flexibilitatea si diversitatea antrenamentelor te mentin mereu motivat

Cand mersul la sala ajunge sa iti intre in rutina, abia atunci se va instala si plictiseala. Multi antrenori de fitness recomanda sa iti schimbi antrenamentul o data la cateva luni, nu numai pentru a evita rutina, dar si pentru a-ti antrena grupe diferite de muschi. Probabil te-ai gandit adeseori cum ar fi sa poti merge in fiecare zi la un alt tip de antrenament. Poate ti-ai dorit sa incerci arte martiale, tenis, dans, inot, pilates sau fitness, dar sa iti faci cate un abonament pentru fiecare dintre aceste activitati nu este doar costisitor, ci si nerealist.

Din fericire, daca ai acest card primesti acces gratuit la oricare dintre cele 360 de centre sportive, unde poti alege zilnic dintre zeci de activitati variate. In plus, scapi de grija aglomeratiei, pentru ca poti merge chiar la sala apropiata de casa, la orice ora doresti. Cu un asemenea avantaj, nu mai exista scuza sa sari peste antrenamente, mai ales ca te poti delecta apoi cu o sesiune de Spa sau cu alte activitati distractive pentru care vei avea discounturi semnificative.

Cand este, de fapt, cel mai bun moment din zi pentru a face sport

Unii prefera sa faca jogging la cinci dimineata, altii incep sa aiba energie abia dupa ora 21. Ritmul circadian al organismului determina daca esti o persoana matinala sau nu si, desi te poti disciplina sa faci sport dimineata, nu iti va fi niciodata la fel de usor ca unei persoane care are de fel mai multa energie la primele ore.

Citeste si:
Programul manifestărilor de 1 Decembrie, Ziua Națională a României....
Programul manifestărilor de 1...

Asta pentru ca ritmul circadian dicteaza functii esentiale precum tensiunea arteriala, temperatura corpului, nivelul de hormoni si pulsul, toate jucand un rol extrem de important pentru a da un randament bun la sala.

Asadar, nu ora ideala conteaza in calitatea antrenamentului, ci este mai bine sa iti asculti corpul si sa te orientezi in functie de cum iti simti nivelul de energie. De asemenea, mai multe cercetari arata ca este mai important sa iti faci un obicei din a merge la sala la aceeasi ora. Astfel, organismul tau va sti ca urmeaza un antrenament, iar rezultatul se va vedea in cateva saptamani: performanta imbunatatita, mai mult consum de oxigen si senzatie redusa de oboseala la final, scrie Greatist.

Pe de alta parte, mai multe studii militeaza pentru beneficiile antrenamentelor de dupa-amiaza. Temperatura corpului este un factor determinant cand vorbim despre eficienta antrenamentului de la sala. O temperatura mai mica inseamna ca muschii sunt mai putin flexibili si mai predispusi la intinderi. Temperatura corpului creste usor de-a lungul zilei, astfel incat vei ajunge la capacitatea maxima de forta a muschilor dupa amiaza. Si tot atunci, viteza de reactie este cea mai buna, in timp ce pulsul si tensiunea arteriala sunt mai mici. Toate acestea cresc sansele de a avea un antrenament bun, la finalul caruia sa nu te simti complet epuizat, ci plin de energie si buna dispozitie.

Antrenamentele scurte si intense sunt la fel de eficiente

Citeste si:
Ce accesorii îți trebuie pentru jogging: top 5 accesorii pentru...
Ce accesorii îți trebuie...

Cand nu ai suficient timp de stat la sala, solutia nu este sa amani antrenamentul, ci sa il modifici astfel incat sa obtii aceleasi beneficii ca si cand ai fi stat o ora. Un antrenament intens iti solicita toti muschii si arde un numar mare de calorii nu numai in timpul petrecut la sala, dar timp de cateva ore dupa, pe masura ce organismul isi reface fibrele musculare.

Daca ai un program fix si rareori gasesti timp pentru a face sport, aceste sfaturi te vor ajuta sa iti organizezi programul astfel incat sa ajungi la sala indiferent de cat de aglomerata este agenda ta. Retine ca mai important este sa nu iti pierzi motivarea si sa mentii un ritm constant al antrenamentelor. Numai asa vei reusi sa fii mereu in forma maxima si sa nu te lasi invins de sedentarism.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.