Invatatorul de 51 de ani din judetul Arges ridicat de procurorii DIICOT este suspectat ca racola fete si baieti pe care ii ducea la locuinta sa pentru a intretine relatii sexuale cu ei si pe care ii filma, santajandu-i ulterior ca sa-i determine sa revina la el. In acelasi dosar, o fata de 17 ani si un taximetrist sunt suspectati ca gaseau clienti pentru fete minore, iar un barbat de 70 de ani este cercetat pentru relatii sexuale cu mai multe minore, intre care si o copila de 13 ani.

Invatatorul Ion Popescu de la o scoala generala din comuna argeseana Poienarii de Muscel este suspectat ca racola fete si baieti carora le oferea mici cadouri sau facilitati si pe care ii ducea in locuinta sa din municipiul Campulung, unde intretinea relatii sexuale cu adolescentii si ii filma. Ulterior, cadrul didactic isi santaja victimele pentru ca acestea sa revina la el, arata procurorii.

”Din actele de urmarire penala efectuate in cauza reunita a rezultat savarsirea de catre Popescu Ion a infractiunilor de act sexual cu minor si folosirea prostitutiei infantile, constand in aceea ca, acesta, ademenea in apartamentul sau din municipiul Campulung, eleve minore in scopul de a intretine cu acestea raporturi sexuale, printre minore aflandu-se patru martore si persoana vatamata minora. (…) Numitul Popescu Ion racola minori (fete si baieti) prin oferirea de mici cadouri sau alte facilitati, cu scopul de a intretine relatii sexuale cu acestia. De asemenea, potrivit sesizarii, acesta, filma partidele sexuale pe care ulterior le posta pe diverse site-uri, in scopul santajarii persoanelor vatamate in cazul in care acestea refuzau sa vina la domiciliul sau”, se arata in documente ale procurorilor DIICOT.

In acelasi dosar anchetatorii cerceteaza mai multe persoane suspectate ca au racolat fete cu varste de la 13 ani, cu care au intretinut relatii sexuale si carora le-au facilitat practicarea prostitutiei, gasindu-le clienti sau punandu-le la dispozitie locuintele lor.

Astfel, in acest dosar procurorii au stabilit ca o tanara in varsta de 16 ani, eleva in clasa a VIII-a, a fost racolata de un barbat de 27 de ani care a dus-o in locuinta sa din Campulung, unde fata se prostitua. Clientii ii erau adusi adolescentei de catre un taximetrist din oras dar si de catre o tanara de 17 ani.

In acelasi dosar procurorii au identificat mai multi barbati care mergeau la Campulung pentru a intretine relatii sexuale cu prostituate despre care stiau ca sunt minore. Printre acestia procurorii au identificat un barbat in varsta de 70 de ani, suspectat ca a intretinut relatii sexuale contra cost cu o fata de 13 ani, careia ulterior i-a pus la dispozitie locuinta sa pentru ca fata sa se prostitieze.

Citeste si:
Invatatorul din Botosani acuzat ca a strans de gat un elev a...
Invatatorul din Botosani...

Procurorii cerceteaza infractiuni de ”proxenetism si act sexual cu un minor, fapte comise de catre Nedelcu Stefan, 70 de ani, care, a intretinut raporturi sexuale contra cost cu o minora, in varsta de 13 ani si totodata, i-a pus la dispozitie locuinta pentru ca aceasta sa intretina raporturi sexuale cu diferiti clienti, inlesnindu-i astfel minorei, practicarea prostitutiei”, se mai arata in documentele DIICOT.

”In urma administrarii in cauza si a altor probe a rezultat ca Nedelcu Stefan a intretinut raporturi sexuale si cu alte minore care practicau prostitutia”, precizeaza sursa citata.

In acest dosar patru persoane au calitatea de suspecti, fiind vorba despre invatatorul Ion Popescu, din Campulung, Mihai Sorin Cirstea de 50 ani din comuna Bascov, judetul Arges, Alis Nicoleta Baraitaru de 17 ani din comuna argeseana Buchea de Sus si Stefan Nedelcu de 70 ani din Campulung.

Citeste si:
Șase elevi din Argeș au venit în stare de ebrietate la ore. Ce...
Șase elevi din Argeș au venit...

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Pitesti si ofiteri de politie judiciara de la BCCO Pitesti au facut trei perchezitii in municipiul Campulung, judetul Arges, la mai multe persoane suspectate de trafic de minori, proxenetism, act sexual cu un minor si folosirea pornografiei infantile.

Din anul 2015 si pana in prezent, patru suspecti, unul dintre acestia fiind cadru didactic la o scoala generala din comuna Poienarii de Muscel, au racolat 20 de fete cu varste sub 18 ani, pe care le-au adapostit si exploatat sexual atat in locuinte inchiriate cat si in locuintele suspectilor din Campulung.

Suspectii au varste cuprinse intre 17 si 70 de ani.

Seful Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Arges, Dumitru Tudosoiu, a afirmat ca invatatorul, in varsta de 51 de ani, are peste 30 de ani vechime in invatamant, el spunand ca a fost informat de conducerea scolii cu privire la faptul ca acesta ar face obiectul unei anchete.

Citeste si:
Edilul fugar din Argeș a fost reținut: A recunoscut că a dat foc...
Edilul fugar din Argeș a fost...

Tudosoiu a precizat ca, in conditiile in care institutia pe care o conduce nu a fost inca informata oficial despre o eventuala punere sub acuzare a cadrului didactic, ISJ nu a putut dispune pana acum masuri administrative fata de acesta.

La sediul DIICOT Pitesti vor fi duse pentru audieri 19 persoane.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.