Șase adolescenți, elevi în clasa a 9-a a unui liceu din Câmpulung, județul Argeș, au venit beți miercuri la ore. Unuia dintre tineri i s-a făcut rău și a fost transportat la spital.

Au venit la ore după ce au servit alcool

Polițiștii din Câmpulung au fost sesizați miercuri dimineață după ce unui elev de clasa a 9-a i s-a făcut rău, după ce a consumat alcool alături de alți colegi de clasă.

Un echipaj medical al ambulanței a preluat adolescentul și l-a transportat la spital. Potrivit primelor verificări, șase elevi de clasa a 9-a au consumat alcool înainte de ore, în școală. Băutura a fost adusă de unul dintre tineri.

Tinerii vor fi sancționați contravențional

Polițiștii au menționat că în urma acestui caz, tinerii vor fi sancționați contravențional conform Legii 61/1991, celor șase elevi, pentru consumul de băuturi alcoolice în locuri publice.

„Polițiștii Biroului Siguranță Școlară au avut în atenție unitatea de învățământ și au desfășurat activități de verificare, în anul 2021. De asemenea, au fost dispuse măsuri de prevenire a unor astfel de evenimente, prin efectuarea unor activități informativ-educative cu elevii și cadrele didactice”, indică IPJ Argeș.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Ianuarie 2022 - 03 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.