Ploiesteanca Monica Tanasoiu, moarta in incendiul din clubul Colectiv, a fost comemorata, sambata, in orasul natal, unde apropiatii au lansat o carte cu textele scrise de aceasta pe blogul personal si pe Facebook, intitulata ”De la Monica. Album de amintiri”. Fosti colegi, profesori si rude au participat la lansarea volumului coordonat de Ana Maria Minescu, prietena din copilarie a Monicai.

Monica Tanasoiu a murit la scurt timp de la producerea incendiului din clubul Colectiv, cu o saptamana inainte de a implini 35 de ani.

Monica absolvise unul dintre cele mai prestigioase licee din Ploiesti, dupa care a plecat la Bucuresti unde a terminat facultatea si lucra la o agentie de publicitate.

In noaptea de 30 octombrie a mers in club impreuna cu prietenul sau, si el mort dupa cateva zile de la incendiu.

Sambata, la un an de la tragedia din clubul Colectiv, MonicaTanasoiu a fost comemorata la Ploiesti prin lansarea unei carti cu textele publicate de ea de-a lungul timpului in spatiul virtual, pe blogul personal si pe retelele de socializare.

Evenimentul a avut loc intr-un restaurant din Ploiesti si a reunit rude ale tinerei, fosti colegi dar si fosti profesori de la scoala generala si de la liceul la care aceasta a invatat. Cea care a avut ideea de a tipari un astfel de volum este Ana Maria Minescu Olteanu, prietena din copilarie a Monicai.

”Cand am citit toate textele pe care le-am adunat in carte aveam senzatia permanent ca vorbeste ea direct, ca imi povesteste ea. Practic, aceste texte sunt ceea ce ne-a ramas de la Monica, sunt mostenirea pe care ea ne-a lasat-o si este datoria noastra sa pretuim aceste amintiri”, spune prietena tinerei.

Ana Maria spune ca moartea Monicai a fost pentru ea ”un soc extraordinar” si ca si acum, la un an de la tragedie, are momente in care nu-i vine sa creada ca Monica nu mai este.

Totodata, Ana Maria Minescu spune ca stie ca Monica ar fi vrut ca cei pe care i-a lasat in urma sa-si aminteasca de ea nu cu lacrimi, ci cu zambetul pe buze.

Intrebata care crede ca este lectia pe care Monica ar fi dorit ca romanii sa o invete in urma tragediei din clubul Colectiv, Ana Maria Minescu spune: ”Cred ca sunt multe lectii. Probabil, sa fim responsabili si sa nu uitam sa ne bucuram de viata. Dar, probabil, responsabilitatea e prima lectie”.

Citeste si:
Femeie din București găsită moartă, mușcată de câini, lângă Lacul...
Femeie din București găsită...

Mama Monicai, profesoara la Ploiesti, spune ca a fost sceptica atunci cand fiica sa a decis sa isi faca blog. Indurerata, femeia spune ca textele ei exprimau intocmai realitatea, dar si personalitatea Monicai.

Cei care nu au cunoscut-o pe Monica Tanasoiu regasesc in textele sale o persoana plina de umor, autoironie, dar si un tanar foarte interesat de lumea in care traia.

”Unul din lucrurile pe care trebuie sa le stiti despre mine este ca pot spune exact cand am dat cu bata in balta si, totusi, nu ma pot abtine sa repet momentul. Asadar, cu toate riscurile de a va scoate din sarite, scumpii mei, cei cativa cititori, doresc sa enumar o lista cu nume pe care eu n-as dori sa le aplic posibililor mei copii, nici macar sub amenintarea pistolului. Daca voi, rudele voastre de gradele I – IV sau alte persoane dragi (voua) se vor regasi pe lista cu pricina, va asigur de umilele mele scuze anticipate. Si da, aveti toata libertatea sa nu vreti sa va botezati copilul Monica. Mai ales daca e baiat”, scria Monica Tanasoiu, in ianuarie 2009.

Citeste si:
MS: Starea de sănătate a victimelor incendiului de la Spitalul...
MS: Starea de sănătate a...

Pe 30 octombrie 2015, formatia rock Goodbye to Gravity isi lansa cel de-a doilea album, ”Mantras of War”, printr-un concert in Colectiv. In urma incendiului care a izbucnit in clubul bucurestean si-au pierdut viata patru dintre cei cinci membri ai trupei, alaturi de jurnalisti si fani. In afara celor 64 de tineri decedati, peste 160 de oameni au fost raniti in incendiu, scrie News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.