Spitalul European Polisano aniverseaza trei ani de la deschiderea sectiilor de Chirurgie Cardiovasculara si Toracica si Cardiologie Interventionala, perioada in care echipa de medici a tratat aproximativ 4.000 de pacienti cu afectiuni cardiace si a realizat 16 premiere medicale. Facand parte dintr-o investitie totala de peste 30 milioane euro, cele doua sectii se evidentieaza prin dotari moderne de nivel european si printr-o echipa de 14 medici, specializati in centre medicale de renume din strainatate.

Printre cele mai mai mari performante realizate in cadrul sectiei in acesti ani se numara 16 premiere medicale atat nationale, cat si internationale, printre care prima interventie TAVI realizata pe cale transaortica in Europa de Est, prima interventie reusita de tratament endovascular al unei disectii de aorta, prima reconstructie costala cu implanturi din titan realizata in Romania, primul remodelling de aorta din Romania pentru tratarea anevrismelor sau prima interventie minim invaziva din Romania pentru tratarea stenozei congenitale severe la un bebelus de numai o luna.

Echipa medicala a sectiei este alcatuita, dupa model european, din chirurgi cardiovasculari si cardiologi interventionisti de renume international, printre care se numara Conf. Univ. Dr. Victor Costache, directorul medical al Spitalului European Polisano si seful Sectiei de Chirurgie Cardiovasculara si Toracica, Dr. Nicolae Florescu, seful sectiei de Cardiologie Interventionala si Dr. Alexandru Voican, medic primar cardiologie interventionala, impreuna cu anestezisti si cardiologi clinicieni. Acestora li s-au alaturat in acest an doi medici de renume din tara - dr. Mugurel Bosinceanu, medic primar chirurgie toracica, dr. Florin Rusu-Corduneanu, pneumolog interventionist si Constantin Condac, medic ATI, specializat in Franta.

Potrivit unui comunicat remis 9am, in cei trei ani de la deschidere, Heart Team Polisano s-a implicat si in activitati pro-bono, operand peste 80 de pacienti cu afectiuni cardiace grave sau care au fost refuzati de alte centre medicale nationale si chiar internationale, pacienti aflati in situatii sociale deosebite si cu posibilitati financiare reduse.

“Romania ocupa locul intai in Uniunea Europeana ca numar de decese provocate de bolile cardiovasculare, cu o medie de 109 decese la 100.000 de locuitori, fata de 44 in Europa. In cei trei ani de activitate am tratat aproximativ 4.000 de pacienti suferind de aceste afectiuni grave, insa dincolo de bilantul medical, ceea ce este important pentru Polisano este faptul ca a reusim sa readucem alaturi de noi medici romani plecati in afara si ca putem contribui cat mai mult la avansul chirurgiei cardiovasculare si toracice romanesti, ceea ce inseamna un tratament imbunatatit si o recuperare medicala mai usoara si mai rapida pentru pacient. Dupa cum a anuntat si presedintele grupului Polisano, av.dr. Remus Borza, anul acesta am facut pasul final pentru deschiderea unui centru de tratare a infarctului miocardic acut in Sibiu, care sa deserveasca pacientii din intreaga regiune centrala. Vorbim de o investitie de aproximativ 2 milioane de euro intr-o sala hibrida dotata cu tehnologie medicala de ultima generatie, in care vor putea fi realizate interventii multidisciplinare, la nivel mondial.”, a declarat dr. Victor Costache, directorul medical al Spitalului European Polisano si seful sectiei de Chirurgie Cardiovasculara si Toracica.

Citeste si:
Despre Cloud PACS: cum pot utiliza medicii această tehnologie în...
Despre Cloud PACS: cum pot...

Pe langa reusitele medicale, spitalul Polisano s-a implicat in diverse proiecte si evenimente menite sa contribuie la imbunatatirea serviciilor medicale din Romania si la pregatirea viitorilor medici. Unul dintre acestea este scoala de vara „Saving Hearts” – primul program international de practica in chirurgia cardiovasculara, endovasculara si cardiologie interventionala din Romania, dedicat studentilor la medicina si medicilor rezidenti. Programul este initiat de Universitatea „Lucian Blaga”din Sibiu in parteneriat cu Spitalul European Polisano, Universitatea din Lund, Suedia si Institutul de Cercetare Western Vascular Institute, Irlanda. Pe langa acesta, spitalul a incheiat parteneriate cu centre medicale de prestigiu si specialisti de renume mondial in domeniul chirurgiei cardiovasculare din sapte tari (SUA, Anglia, Irlanda, Franta, Suedia, etc), in vederea schimbului de know-how medical si pentru participarea medicilor la diverse interventii complexe efectuate pacientilor romani.

Citeste si:
A fost publicata autopsia canteretei Whitney Houston, la 8 ani de la m
A fost publicata autopsia...

Cele doua sectii din cadrul Spitalului European Polisano dispun de sali de operatie de ultima generatie, oferind servicii de maxima complexitate pentru tratamentul bolilor valvulare, a bolilor coronariene si asigura toata gama de interventii ce se pot realiza in sfera cardiovasculara: protezari valvulare, bypassuri aortocoronariene, plastii valvulare, chirurgia aortei toracice, dar si interventii chirurgicale minim invazive precum endoprotezari de anevrism de aorta, inlocuiri valvulare, etc. De asemenea, sfera terapiei endovasculare care este abordata impreuna cu colegii din sectia de cardiologie interventionala se extinde si la interventii periferice, carotidiene, fibroame uterine, abordarea pluridisciplinara fiind in beneficiul pacientilor.

Din aceasta toamna, Spitalul European Polisano a reinceput programul national de coronarografie si stentare gratuite, procedurile fiind decontate de Casa de Asigurari de Sanatate.

Citeste si:
PSD, acuzatii grave la adresa PNL: "Vrea sa puna mana pe 6,4 miliarde
PSD, acuzatii grave la adresa...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.