Social 5 August 2016 14:30
La lansarea programului GovITHub, un program guvernamental care incearca sa atraga specialistii romani in domeniul IT pentru a-i pune alaturi de specialisti in administratia publica, premierul Dacian Ciolos a declarat ca Guvernul urmareste sa aduca in administratia din Romania capacitatea de inovatie din IT, facilitand modul in care statul interactioneaza cu cetatenii, informeaza romanialibera.ro.

"Intr-o tara precum Romania, cunoscuta in toata lumea pentru competentele in domeniul IT, in mod paradoxal, performanta acestui sector nu este aproape deloc cuplata la administratia publica.

Programul lansat astazi (joi -n.r.), GovITHub, se doreste a fi o platforma care sa reuneasca oamenii care au curajul si increderea sa faca o pauza din activitatea lor in mediul de afaceri si sa vina sa dea o mana de ajutor.

Ideile lor inovative, valorificate la maximum in zona serviciilor publice pot crea acea administratie moderna si prietenoasa pe care ne-o dorim cu totii", a scris premierul pe pagina de Facebook.

Site-ul noului program poate fi accesat aici.

Guvernul va lansa un concurs prin care va selectiona 10 bursieri pentru o perioadă de 6 luni, acestia urmand sa aiba o bursa de 2000 de euro pe luna, scrie revista22.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.