Social 5 Mai 2016 18:38
Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) i-a atentionat, joi, pe candidatii la alegerile locale sa retraga de pe strazi bannerele, corturile si toate celelalte materiale de propaganda electorala, in caz contrar urmand sa fie amendati.

"Interesul nostru, ca AEP, este ca toti competitorii electorali aflati in momentul de fata in competitia pentru alegerile locale sa stie ca in aceasta noapte trebuie sa dispara toate materialele de propaganda electorala aflate in spatiul public la aceasta ora. Incepand cu ora 00.00 toate aceste materiale pe care le vedeti in spatiul public sunt interzise, permise fiind doar afisele electorale cu dimensiunile stabilite de lege", a declarat Constantin Florin Mituletu-Buica, vicepresedinte AEP, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, Politia nationala si Jandarmeria pot da amenzi cuprinse intre 600 si 1000 de lei si sesizeaza AEP, care, in urma unor controale, este abilitata sa sanctioneze, la randul sau, cu amenzi cuprinse intre 15.000 si 50.000 de lei, potrivit legii finantarii campaniilor electorale. Orice persoana ii poate sesiza pe politisti sau jandarmi cu privire la existenta acestor materiale de propaganda pe strazi.

Conform legii, singurele materiale de propaganda electorala permise in perioada campaniei sunt: afise cu dimensiunile de cel mult 500 milimetri o latura si 350 milimetri cealalta latura, afise prin care se convoaca o reuniune electorala cu 400 milimetri o latura si 250 milimetri cealalta latura amplasate in locurile speciale pentru afisaj, materiale de propaganda electorala audio sau video, difuzate de mass-media audiovizuala, publicitate in presa scrisa, materiale de propaganda electorala online, brosuri, pliante si alte materiale tiparite.

In campania electorala pentru alegerile locale din 2016 sunt interzise urmatoarele forme de publicitate electorala: bannere, mesh-uri, panouri publicitare mobile, steaguri publicitare, ecrane publicitare, panouri publicitare fixe sau mobile, publicitate luminoasa, publicitate pe vehicule, vehiculele inscriptionate cu sloganuri de campanie, vehiculele care difuzeaza materiale audio, spectacole, serbari, focuri de artificii etc.

Citeste si:
Ludovic Orban a anunțat primul termen la Curtea de Apel în procesul...
Ludovic Orban a anunțat...

In campania electorala, competitorilor electorali le este interzisa achizitionarea, oferirea, distribuirea sau darea, in mod direct sau indirect, a pixurilor, a canilor, a ceasurilor, a tricourilor, a jachetelor, a gecilor, a impermeabilelor, a pelerinelor, a vestelor, a sepcilor, a caciulilor, a fularelor, a sacoselor, a pungilor, a umbrelelor, a galetilor, a brichetelor, a chibriturilor, a produselor alimentare, a produselor alcoolice, a tigarilor si a altor produse asemanatoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.