"Ar trebui o modificare legislativa prin care persoane care sunt condamnate definitiv pentru fapte de coruptie sa nu mai poata exercita in continuare functia de care s-au folosit sau in care au comis faptele de coruptie".

"Ar trebui o modificare legislativa prin care persoane care sunt condamnate definitiv pentru fapte de coruptie sa nu mai poata exercita in continuare functia de care s-au folosit sau in care au comis faptele de coruptie", a afirmat procurorul sef al DNA, facand referire la "prea multi" parlamentari sau primari care au fost condamnati definitiv la inchisoare, cu suspendare, dar care sunt inca in functie.

Aflata la al doilea mandat in fruntea DNA, sefa procurorilor reclama presiunile asupra institutiei pe care o coordoneaza.

"In primii 3 ani, am vazut de foarte multe ori presiuni directe sau indirecte, presiuni exercitate prin declaratii publice date de persoane care detin functii importante, am vazut presiuni prin incercarea de a modifica legea, chiar si respingerea cererilor de arestare in Parlament o putem considera o forma de presiune", a declarat procurorul sef al DNA, la emisiunea "Dupa 20 de ani" de la PROTV.

Legat de numarul de procurori pe care il are DNA, Kovesi a afirmat ca sunt prea putini pentru numarul mare de corupti din Romania. "Sunt in jur de 8.000 de dosare in lucru in acest moment. Una dintre cele mai mari provocari vizeaza volumul foarte mare de dosare cu care se confrunta DNA. Si anul trecut am avut 10 mii de dosare in lucru in conditiile in care doar 90 de procurori instrumenteaza aceste dosare", arata MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.