Social 18 Martie 2016 16:52
Potrivit unui studiu recent, cei care adorm dupa ora 23.00 tind sa se ingrase, deoarece nu isi infraneaza pofta de fast food si alcool, iar astfel, pot manca cu aproximativ 220 de calorii mai mult pe zi, informeaza One.ro.

Exercitiile fizice combinate cu un regim alimentar sarac in calorii reprezinta elementul-cheie in lupta contra obezitatii. Totusi, nu trebuie neglijata odihna corecta. Astfel, somnul de calitate, 8 ore pe noapte, este recomandat de specialisti, potrivit One.ro.

O mare importanta o are si ora la care se merge la culcare, arata un studiu recent. Persoanele care adorm dupa ora 23.00 au tendinta de a consuma mancare nesanatoasa, deoarece din cauza lipsei somnului nu isi pot infrana poftele, scrie MEDIAFAX.

Lipsa somnului, o trasatura a societatii moderne, accentueaza tendinta de obezitate, in virtutea a doua mecanisme distincte.

Pe de o parte, cercetatorii au observat recent ca lipsa somnului determina creierul sa genereze senzatia de foame. In plus, ea altereaza sinteza de hormoni implicati in regularizarea apetitului (leptina, grelina si mai ales cortizol), limitand astfel eficienta unui regim alimentar, scrie One.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.