Social 14 Martie 2016 10:00
Principesa Elena a Romaniei va ajunge, luni, 14 martie, in Elvetia, pentru a fi alaturi de Regina Ana si de Regele Mihai I, care este internat intr-o clinica medicala din Lausanne fiind grav bolnav, Principesa Margareta si Principele Radu reluandu-si de luni, activitatile publice in Romania.

Alteta Sa Regala Principesa Elena a Romaniei soseste luni, 14 martie, in Elvetia, pentru a fi alaturi de Majestatile Lor Regele Mihai I si Regina Ana, parintii sai. Principesa Maria s-a intors din Elvetia la sfarsitul saptamanii acesteia.

Margareta, Custodele Coroanei si Principele Radu s-au intors la Bucuresti si reiau luni, 14 martie, activitatile publice curente in Capitala si in tara, potrivit unui anunt publicat pe pe site-ul romaniaregala.ro. Cei doi au revenit in Romania, martea trecuta, dupa ce au stat in Elvetia mai multe zile alaturi de Regele Mihai.

Principesa Elena este cea de-a doua fiica a Regelui Mihai I si a Reginei Ana si este a doua in linia de succesiune la tronul Romaniei, dupa sora sa mai mare, Principesa Mostenitoare Margareta, scrie MEDIAFAX.

Regele Mihai a decis sa se retraga din viata publica in urma deteriorarii starii de sanatate si a unei interventii chirugicale suferite in Elvetia. El este internat intr-o clinica medicala din Lausanne si se afla "intr-o stare de accentuata slabiciune fizica", a comunicat, saptamana trecuta, Biroul de Presa al Majestatii Sale Regele Mihai I.

Reprezentantii Casei Regale au anuntat, miercuri, 2 martie, intr-un comunicat de presa, ca Regele Mihai I este grav bolnav si din acest motiv se va retrage din viata publica. Consiliul Regal a luat nota de starea de sanatate a Majestatii Sale, care a fost supus recent unei operatii chirurgicale, diagnosticele puse de echipa medicala fiind “carcinomepidermoid metastazant”si “leucemie cronica”. Regele urmeaza un tratament complex si solicitant, care il impiedica sa apara in public, avand nevoie de o perioada de refacere.

"Consiliul Regal a luat nota de starea de sanatate a Majestatii Sale, care a fost supus recent unei operatii chirurgicale. Diagnosticele puse de echipa medicala sunt: «carcinom epidermoid metastazant» si «leucemie cronica». Majestatea Sa urmeaza un tratament complex si solicitant, care il impiedica sa apara in public, si va petrece, de aici inainte, o perioada de refacere", a spus Andrew Popper, seful Casei Majestatii Sale Regelui, in numele Consiliului Regal, reunit in zilele de 1-2 martie, la Aubonne si Morges, Elvetia.

Citeste si:
Familia regală, colindată de dubașii satului, la Castelul de la...
Familia regală, colindată de...

La randul sau, Regele Mihai I a transmis urmatorul mesaj: "In ultimele saptamani, am primit vestea unui serios diagnostic medical. Aceasta situatie vine in anul in care Familia si Tara sarbatoresc 150 de ani de la fondarea Dinastiei si a Statului Roman modern. Sunt sigur ca fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va gasi intelepciunea si forta de a ma reprezenta si de a duce la indeplinire toate actiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal sa-si continue menirea si sa prezinte sfatul sau Custodelui Coroanei".

Pe de alta parte, Regina Ana se afla in resedinta privata din Elvetia si a fost informata de Custodele Coroanei despre spitalizarea Regelui Mihai. "Regina este intr-o stare de sanatate stabila si urmeaza un tratament obisnuit varstei Majestatii Sale", a mai comunicat Biroul de Presa al Majestatii Sale Regele Mihai I.

Citeste si:
Custodele Coroanei si principele Radu, despre moartea Cristinei...
Custodele Coroanei si...

Totodata, Familia Regala a Romaniei se va ocupa in continuare de evenimentele si momentele reprezentative ale Casei Regale. In acest sens, Casa Majestatii Sale a anuntat organizarea unui eveniment public pentru a marca sarbatoarea de 10 Mai, Ziua Regalitatii, la Castelul Peles, potrivit unui comunicat de pe site-ul oficial al Casei Regale.

Cu ocazia sarbatoririi nationale de pe 10 mai din acest an, Casa Majestatii Sale organizeaza Garden Party si un concert regal la Castelul Peles. Evenimentul public de la Castelul Peles va fi organizat cu ocazia implinirii a 150 de ani de la crearea Casei Regale a Romaniei.

„Familia Regala asteapta cat mai multi romani sa vina la Castelul Peles, la aceasta sarbatoare importanta pentru Coroana si pentru natiunea romana.”, se mai arata in comunicatul mentionat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.