Managerul Spitalului de Pediatrie din Pitesti, Vasile Stan, a declarat joi pentru corespondentul MEDIAFAX ca nu are de gand sa-si dea demisia din functie si ca ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, poate sa il demita, daca asa considera ca se va rezolva situatia.

"Eu nu imi dau demisia, ma consider nevinovat. Sa ma demita ministrul, daca asa considera ca se rezolva situatia. Mai au sa ma faca si criminal. M-am saturat de linsajul asta. Niciunul dintre copiii care au murit nu a trecut pe la noi. Ce ma doare cel mai mult, pentru ca si eu sunt medic pediatru, este faptul ca sunt niste copii care au murit. Toti copiii au fost tratati cum trebuie", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX, Vasile Stan, managerul Spitalului de Pediatrie din Pitesti.

Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu, a cerut demisia conducerii Spitalului de Pediatrie din Pitesti, dupa ce un copil de un an si patru luni a fost plimbat intre spitale cu infectie digestiva grava, desi medicii din Pitesti stiau de situatia lui inca din data de 13 februarie.

"Din primele verificari efectuate, potrivit informarii transmise de catre Directia de Sanatate Publica Arges, situatia acestui copil era cunoscuta de personalul medical al Spitalului de Pediatrie Pitesti inca din data de 13 februarie, cand copilul a fost adus de parinti pentru consult de specialitate, acuzand febra si scaune diareice. Cu toate acestea, in regim ambulatoriu, i s-a prescris tratament simptomatic. La data de 14.02.2016, copilul a fost transportat de parinti la o clinica privata din Bucuresti, unde au fost efectuate o serie de analize", se arata in comunicatul de presa al Ministerului Sanatatii.

Oficialii ministerului mai precizeaza ca in data de 21 februarie, copilul s-a prezentat la Institutul de Boli Infectioase Matei Bals din Bucuresti, unde a fost consultat si i s-a pus diagnosticul de “enterocolita dizenteriforma si rectoragii”. Ulterior, copilul a fost indrumat pentru consult de specialitate la Spitalul Grigore Alexandrescu, unde a fost exclusa patologia chirurgicala si i s-a recomandat revenirea la Institutul Matei Bals, in vederea internarii.

"Parintii au transportat copilul la Spitalul Victor Babes, unde s-a constatat, la camera de garda, ca pacientul este echilibrat. Dupa ce s-a efectuat o noua serie de investigatii, care au inclus coproculturi, examen coprocitologic, rotavirus absent, i s-a recomandat tratament simptomatic si revenire in caz de agravare, cu diagnosticul de Enterocolita acuta"
, a mai anuntat ministerul Sanatatii.

Citeste si:
Ce spun angajații despre sistemul de muncă hibrid: 4 tendințe ale...
Ce spun angajații despre...

In data de 23 februarie, parintii au revenit cu copilul la Unitatea de Primiri Urgente din cadrul Spitalului de Pediatrie Pitesti, unde pacientul a fost diagnosticat cu “boala diareica acuta enteroinvaziva, cu Sindrom de Deshidratare Acut 5% si sindrom febril asociat”. O zi mai tarziu, a fost solicitat transferul la Spitalul Marie Curie Bucuresti, fara a se raporta cazul catre Directia de Sanatate Publica Arges.

Ministerul Sanatatii a mai informat ca dupa internarea copilului la Bucuresti 'au fost recoltate analizele de sange si coproculturi, in urma carora s-au evidentiat criterii de diagnostic asociate Sindromului Hemolitic Uremic. Din coprocultura, in urma testarii, s-a pus pus in evidenta prezenta Verotoxinei secretate de o tulpina de Escherichia Coli".

In momentul de fata starea copilului este stabila, insa prognosticul este rezervat.

Citeste si:
Educatoare din Pitești, reținută după ce a lovit mai mulți copii la...
Educatoare din Pitești,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.