Omul de afaceri brasovean Ioan Neculaie si fostul sef al Garzii Financiare Brasov Vasile Bilingschi sunt audiati, joi, de procurorii Parchetului Tribunalului Brasov, in dosarul de evaziune fiscala si spalare de bani in care au loc perchezitii la clubul FC Brasov si la locuinta lui Neculaie.

Potrivit purtatorului de cuvant al Parchetului Tribunalului Brasov, procurorul Alina Popescu, joi dupa-amiaza, sunt audiate de procurorii brasoveni mai multe persoane, intre care omul de afaceri Ioan Neculaie si fostul sef al Garzii Financiare Brasov Vasile Bilingschi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Popescu a precizat ca, la ora transmiterii acestei stiri, perchezitiile la clubul FC Brasov si la locuinta lui Ioan Neculaie continua, fiind vizate si firmele controlate de omul de afaceri care fac parte din grupul Prescon. Surse judiciare sustin ca Vasile Bilinschi, in prezent sef al Oficiului pentru Jocuri de Noroc din ANAF, l-ar fi ajutat pe Ioan Neculaie ”sa dea o aparenta de legalitate” operatiunilor contabile pe care le facea in cadrul firmelor sale.

Procurorii brasoveni fac, joi, perchezitii la clubul de fotbal FC Brasov si la locuinta patronului echipei, Ioan Neculaie, intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani cu un prejudiciu estimat la 40 de milioane de lei.

Ioan Neculaie este patronul si finantatorul clubului FC Brasov din 1999. Clubul a intrat in insolventa din 4 martie 2015, si in prezent se judeca planul de reorganizare a societatii.

In noiembrie 2012, Neculaie a fost condamnat la un an si jumatate de inchisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpa, dupa ce un muncitor a murit pe platforma fabricii de camioane Roman, in martie 2008.

Accidentul de munca s-a petrecut in 6 martie 2008, cand Florin Ditoiu, angajat al societatii Prescon SA, in postul de mecanic, a murit dupa ce o parte a unui cos de fum care trebuia dezmembrat si dat la fier vechi s-a prabusit peste el. In timp ce cosul de fum era sectionat de un sudor, o bucata din structura s-a prabusit peste muncitor si l-a strivit. Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Brasov au constatat, in urma verificarilor, ca societatea nu avea nicio autorizatie pentru dezafectarea cosului de fum respectiv si nici nu erau indeplinite masurile legale privind protectia si siguranta muncitorilor sai.

Citeste si:
Ioan Niculae s-a întors în țară. A fost preluat și dus la închisoare
Ioan Niculae s-a întors în...

Si in aprilie 2011, Ioan Neculaie a fost condamnat la patru ani de inchisoare cu suspendare intr-un dosar de tulburare de posesie in forma participatiei improprii, intr-un caz legat de incalcarea proprietatii omului de afaceri Ioan Olaru pe un teren din Poiana Brasov.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.