Un fost primar din Buzau, condamnat la trei ani de inchisoare dupa ce a accidentat mortal o adolescenta in timp ce conducea baut si cu permisul suspendat, a fost eliberat conditionat vineri, dupa ce a ispasit mai putin de jumatate din pedeapsa, respectiv un an si doua luni.

Fostul primar al comunei buzoiene Cernatesti Valerica Sercaianu, condamnat in noiembrie 2014 la trei ani de inchisoare cu executare pentru omor din culpa si vatamare corporala din culpa, dupa ce a provocat un accident in urma caruia o adolescenta de 15 ani a murit, iar alta a fost grav ranita, a fost eliberat conditionat vineri, transmite corespondentul MEDIAFAX. El a ispasit un an si doua luni din pedeapsa primita.

Judecatoria Focsani, care a dispus eliberarea conditionata a fostului edil, a luat in considerare faptul ca Valerica Sercaianu a participat la programul cultural “Biblioteca vie”, ce are drept scop relationarea dintre detinuti si societate, activitate unde ”cartile“ sunt oameni cu care cititorii interactioneaza pentru o experienta unica de invatare. Actiunea a avut loc in luna iunie a anului trecut, in Gradina Publica din Focsani.

”Admite propunerea Comisiei pentru punerea in libertate conditionata de la Penitenciarul Focsani. Dispune liberarea conditionata a condamnatului Sercaianu Valerica din pedeapsa de trei ani de inchisoare, aplicata prin sentinta penala nr. 697/2014, pronuntata de Judecatoria Buzau. Atrage atentia condamnatului asupra posibilitatii revocarii liberarii conditionate in situatia in care savarseste o alta infractiune inauntrul restului neexecutat“, se precizeaza in hotararea pe scurt dispusa de Judecatoria Focsani, care nu a fost atacata si a ramas definitiva.

In 21 mai 2013, doua adolescente care se intorceau acasa de la scoala au fost acrosate, in localitatea buzoiana Potoceni, de un autoturism condus de primarul comunei Cernatesti, Valerica Sercaianu. Una dintre fete a fost ranita, in timp ce colega sa, care urma sa implineasca 15 ani, a murit la scurt timp. Adolescenta decedata, singura la parinti, era eleva in clasa a VIII-a. Anchetatorii au stabilit ca primarul era baut la momentul producerii accidentului, iar ulterior acesta a fost retinut pentru ucidere din culpa si apoi arestat preventiv pana la inceputul lunii iunie 2013. Pe perioada arestului preventiv, primarul a fost suspendat din functie, iar dupa ce a fost eliberat si-a preluat functia.

Citeste si:
Care era, de fapt, planul lui Daniel Balaciu. Dana Roba a povestit...
Care era, de fapt, planul lui...

In iulie 2013, Valerica Sercaianu a fost trimis in judecata pentru ucidere din culpa in forma agravanta, alaturi de alt sofer implicat in accident, care a fost acuzat de ucidere din culpa. In octombrie 2014, Valerica Sercaianu a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare de catre magistratii Curtii de Apel Ploiesti, in timp ce soferul unei alte masini implicate in accident, Claudiu Nitu, a fost condamnat la doi ani de inchisoare. Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, in momentul accidentului, Sercaianu avea permisul expirat din anul 2010. In toata aceasta perioada, el primise numeroase sanctiuni pentru incalcarea normelor rutiere, in ceea ce priveste regimul legal de viteza, fara ca vreun politist sa se sesizeze ca primarul circula cu permisul expirat. Acesta a fost eliberat din penitenciar in toamna anului trecut, dupa ce a executat jumatate din pedeapsa.

Citeste si:
Satul unde primarul taie salariile angajaților și cu 1.500 de lei...
Satul unde primarul taie...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.