Peste 3.000 de persoane au participat, miercuri, in Piata Mare din municipiul Sibiu, la slujba de Boboteaza, iar la finalul acesteia s-au inghesuit sa ia apa sfintita, desi organizatorii le-au explicat ca este suficienta pentru toata lumea.

In toate bisericile din municipiul Sibiu a fost oficiata, miercuri dimineata, slujba de Boboteaza, iar la finalul acesteia credinciosii au pornit catre centrul orasului, pentru a participa la slujba comuna.

De la Catedrala Mitropolitana din Sibiu s-a pornit intr-un mars pana in Piata Mare, unde un sobor de preoti a tinut slujba de sfintire a apei. Slujba a fost condusa de mitropolitul Ardealului, Laurentiu Streza, care le-a vorbit credinciosilor despre importanta sarbatorii.

"O zi minunata, praznicul Botezului Domnului, care a incununat intruparea Mantuitorului Iisus Hristos, a incununat cele trei sarbatori, Craciunul, Anul Nou si iata, Botezul Domnului. Liturghia s-a incheiat cu sfintirea cea mare a apei, este o traditie veche a bisericii noastre de a face sfintirea apei celei mari intr-o randuiala minunata, randuiala ampla, pentru ca de aceasta materie care si-a schimbat finalitatea de apa sa se impartaseasca toti cei care doresc astazi bucuria praznuirii, sa guste din apa sfintita, sa-si stropeasca casele, sa-si binecuvanteze toata agonisita in asa fel incat sa simta bucuria cea mare a praznuirii", a spus Laurentiu Streza.

La finalul slujbei, cei peste 3.000 de sibieni stransi in centrul orasului s-au inghesuit, ca in fiecare an, pentru a lua agheasma.

"Este o lucrare care nu o putem noi stapani. Exista si o ravna, dar mai exista si o graba a noastra, parca ne grabim prea mult si prea repede. E bine sa avem ravna, pentru ca Imparatia Cerului, iti spune Scriptura, se ia cu navala, dar nu chiar asa. Avem apa sfintita anul acesta, 12.000 de litri, avem si imbuteliata, avem si in ciuberele acestea, in vasele acestea mari, sunt opt vase mari aici la indemana fiecaruia, vor toti sa ia deodata, dar nu se poate, ar trebui fiecare sa ia pe rand", a declarat, presei, la finalul slujbei, Laurentiu Streza.

Pana la urma, toti credinciosii au reusit sa ia apa sfintita fara a se inregistra incidente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.