Dacian Ciolos a declarat, duminica dimineata, ca Parlamentul are o legitimitate mai mare decat Guvernul, precizand, totodata, ca este constient si de faptul ca Executivul are anumite atributii si anumite "instrumente directe de actiune pentru a proceda la anumite schimbari".

"As vrea sa nu uitam si, inca o data subliniez, orice am spune despre ei, cei care sunt in Parlament sunt alesi de noi, sunt alesi de romani, nu de altii si de ce sa n-o spun, din punct de vedere juridic, legal si chiar politic cei din Parlament au mai multa legitimitate formala decat am eu, pentru ca oamenii aceia au fost alesi, eu nu am fost ales, insa legitimitatea mai izvoraste tocmai din faptul ca eu am primit un vot in Parlament pentru a putea sa-mi fac treaba", a declarat prim-ministrul Dacian Ciolos, intr-un interviu la Radio Romania Actualitati.

Premierul si-a exprimat speranta ca va avea sprijinul Parlamentului atunci cand va solicita un vot pentru anumite legi, precizand, totodata, ca stie ca Guvernul are anumite atributii si anumite "instrumente directe de actiune pentru a proceda la anumite schimbari".

"Nu spun asta doar ca sa fac placere cuiva, eu sunt constient ca ceea ce va face acest guvern nu poate sa faca si fara o consultare cu Parlamentul, va trebui sa explicam ceea ce facem. Sper sa avem majoritate atunci cand va fi cazul sa solicitam un vot in Parlament pentru anumite legi, insa, pe de alta parte, sunt constient si de faptul ca Guvernul are anumite atributii si anumite instrumente directe de actiune pe care va trebui sa le folosim si sa ni le asumam noi direct ca si Guvern pentru a proceda la anumite schimbari pentru care, probabil, in unele cazuri, exista o anumita rezistenta in clasa politica", a aratat Ciolos.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.