Primarul din Coas (Maramures), de unde era originara tanara moarta in atentatele din Paris, afirma ca aceasta plecase in Franta in urma cu 10 ani si avea un baietel de un an cu un barbat din Tulcea, decedat si el in atacuri si ai caror parinti spun ca ar dori ca cei doi sa fie inmormantati in Franta

Romanca decedata in urma atentatelor din Franta - Lacramioara Pop -, in varsta de 29 de ani, era din localitatea Coas, judetul Maramures, iar vineri seara, cand au izbucnit rafalele teroristilor, se afla impreuna cu iubitul ei pe terasa unui restaurant din Paris, la aniversarea unei zile de nastere. In urma atacurilor, si-a pierdut viata si iubitul femeii, Ionut Ciprian Calciu, de 31 de ani, din Tulcea.

Oamenii din comuna Coas spun ca Lacramioara Pop era o fata deosebita, muncitoare, care plecase in Franta de mai multi ani in cautarea unei vieti mai bune. Acolo l-a cunoscut pe Ionut, cu care avea un baietel de un an si jumatate. Lacramioara mai avea o fata de 11 ani, din prima casatorie, pe care o adusese la Paris in urma cu cateva luni. Tot atunci a mers la Paris si mama Lacramioarei, pentru a o ajuta cu cei doi copii.

Tatal Lacramioarei a murit anul trecut, iar cele doua surori ale sale si fratele sunt plecati si ei din tara, in Austria si Italia. Singurele rude ramase in Coas sunt o matusa si un unchi, Viorica si Vasile Pop.

Primarul comunei Coas, Sabin Rat, a declarat, duminica, pentru MEDIAFAX ca o cunostea pe Lacramioara Pop, care era o fata harnica si saritoare. ”Am cunoscut-o, era o fata harnica si saritoare, a plecat cam acum 10 ani in Franta sa isi faca un rost. A lasat in urma o fetita de 11 ani din prima relatie si un baietel de un an si jumatate pe care l-a avut cu barbatul cu care traia la Paris, si care era din Tulcea. Mai avea doua surori si un frate, dintre care una lucreaza in Austria si alta in Italia, iar fratele lucra si el in strainatate. S-a vazut munca facuta de ei, cu banii stransi au investit intr-o casa noua si au modernizat casa parinteasca. Duminica, la biserica s-a discutat despre tragedia asta si cum putem sa ii ajutam familia, sa vedem daca se va decide sa fie inmormantata in Coas. Oamenii din sat o plang si s-au rugat la biserica pentru sufletul ei”, a spus primarul.

Citeste si:
Încă 17 cetățeni români au fost evacuați din Fâșia Gaza
Încă 17 cetățeni români au...

Potrivit acestuia, cei doi tineri ”o duceau bine la Paris si erau fericiti”.

”Si Lacramioara si barbatul ei lucrau, el era mecanic de lifturi, ea lucra ca barman - ospatar, aveau slujbe bune amandoi. O duceau bine acolo, erau fericiti la Paris”, a precizat Sabin Rat. El a adaugat ca, din informatiile sale, parintii lui Ionut Ciprian Calciu ar dori ca cei doi sa fie inmormantati in Franta, dar urmeaza sa primeasca informatii oficiale in zilele urmatoare.

La randul sau, viceprimarul din Coas, Ioan Daraban, a declarat ca Lacramioara Pop era o ”fata deosebita”. ”Este pacat sa se intample o asa tragedie, sa mergi sa iti cauti un rost in strainatate si sa mori nevinovat. Mai are in sat alte rude, nimeni nu s-a asteptat sa se intample asa ceva”, a spus Daraban.

Primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, anunta, sambata, intr-un mesaj postat pe o retea de socializare, ca in atentatele teroriste de vineri noapte de la Paris a murit si o tanara din Baia Mare.

Citeste si:
Bărbatul ucis de Monica Odagiu a fost înmormântat. Cine l-a condus...
Bărbatul ucis de Monica...

”In aceste momente tragice prin care trece natiunea franceza si care au indoliat intreaga lume, imi exprim regretul profund si compasiunea. Cu atat mai mult cu cat in sangerosul atac si-a pierdut viata o baimareanca de-a noastra. Rugaciunile mele se indreapta spre toti cei care au pierdut pe cineva drag in acest tragic atentat, spre francezi, romani, baimareni. (...) Cred ca fiecare dintre noi, oamenii simpli, trebuie sa transmitem dorinta noastra de pace. Sa lasam deoparte divergentele, razboaiele si permanenta lupta pentru putere. Nimic bun nu aduce umanitatii daca acest razboi dintre crestini si musulmani continua. Mai mult ca oricand avem nevoie de egalitate, libertate si fraternitate. Pe plan mondial”, a scris Catalin Chereches, sambata, pe pagina sa de Facebook.

Ulterior, Catalin Chereches a declarat pentru MEDIAFAX ca a cerut deja Politiei Locale si Serviciului de Evidenta Populatiei sa caute familia tinerei care a murit la Paris, pentru a-i oferi sprijin. ”Am aflat de la baimareni care sunt in Paris ce s-a intamplat, iar ca primar consider ca e de datoria mea sa facem tot posibilul sa gasim familia tinerei si sa-i oferim tot sprijinul. Le voi propune colegilor mei din Consiliul Local, si sunt convins ca vor fi de acord, ca toate cheltuielile cu repatrierea trupului neinsufletit al tinerei sa fie suportate din bugetul local. I-am rugat pe colegii de la Politia Locala si pe cei de la Evidenta Populatiei sa verifice, sa-i gasim familia, iar luni, la prima ora, voi convoca sedinta de indata a Consiliului Local”, afirma primarul din Baia Mare.

Citeste si:
Macron acuză Rusia de propaganda anti-franceză în Africa. „Sunt...
Macron acuză Rusia de...

MAE a anuntat sambata ca doi cetateni romani au murit in atentatele de la Paris, informatia fiind confirmata de autoritatile franceze.

Bilantul victimelor atentatelor teroriste din Paris, care au avut loc in sase zone ale orasului si au fost revendicate de gruparea Stat Islamic, a ajuns la 129 de morti si 352 de raniti, dintre care 99 in stare grava, a anuntat procurorul general din capitala franceza, Francois Molins, citat de publicatia Le Figaro.

In Franta au fost decretate trei zile de doliu national.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.