Directorul medical al Spitalului Universitar, Dragos Davitoiu, spune ca, in urma tragediei din Colectiv, sectiile spitalului au ajuns "suprasolicitate", inclusiv cea de Urgente, iar garzile au fost "cumplite" dupa ziua de vineri, fiind un "cosmar" mai ales duminica.

Davitoiu spune ca numarul mare de victime a afectat activitatea din spital, fiind medici care au lucrat un numar foarte mare de ore, insa unitatea este functionala.

"Sunt sectii suprasolicitate. Terapia intensiva este suprasolicitata, chirurgia plastica este suprasolicitata. Urgenta, din pacate. Am avut niste garzi cumplite dupa ziua de vineri. Ieri a fost un cosmar. Camera de garda a fost plina permanent. Este, de asemenea, suprasolicitata, dar functionam", a declarat Davitoiu.

Acesta a precizat ca spitalul nu se poate baza foarte mult pe voluntari, desi acestia au venit in numar mare. "Activitatea de voluntariat trebuie sa aiba o baza legala foarte clara. Nu putem implica in activitati medicale decat persoane cu o pregatire certa, dovedita, si cu forme legale foarte clare", a explicat medicul.

La Spitalul Universitar va sosi in cursul zilei si echipa medicala din Israel care a operat mai intai la Spitalul Bagdasar Arseni. "Tot ajutorul pe care il putem primi, ne bucuram", a spus medicul.

Una din cele 20 de victime ale tragediei din Clubul Colectiv internate la Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti a fost externata, luni, iar noua din cei 19 pacienti spitalizati in continuare sunt in stare critica, au anuntat reprezentantii unitatii medicale.

Vineri seara, in clubul bucurestean Colectiv, 30 de persoane au murit, iar peste 180 au fost ranite, in urma unui incendiu declansat de la artificii aprinse in fata scenei unde avea loc un concert al trupei rock Goodbye Gravity. Un numar de 146 de raniti au fost internati in 12 spitale din Capitala, mai mult de jumatate dintre acestia fiind in stare grava sau critica, prognosticul medicilor in cazul acestora fiind foarte rezervat.

Citeste si:
Noi vești despre dosarul Colectiv. Instanța vrea să reaudieze doi...
Noi vești despre dosarul...

In prezent, in spitalele din Capitala, mai sunt internati aproximativ 130 de raniti, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.