Sorin Oprescu a mers la Tribunalul Bucuresti, vineri, la o zi dupa ce a fost eliberat din arest preventiv si plasat in arest la domiciliu, el cerand instantei sa aprobe internarea sa, precizand ca are nevoie de ”investigatii complexe” la plamani.

Oprescu s-a prezentat, vineri, la Tribunalul Bucuresti, pentru ca trebuia sa participe la un proces in care DNA ceruse prelungirea mandatului de arestare preventiva, ramas acum fara obiect, si a depus in instanta o solicitare de a se interna pentru a face investigatii medicale.

"M-am prezentat pentru ca asa era normal. Am depus cererea pentru a primi permisiunea sa ma internez ca sa pot sa-mi fac investigatiile”, a spus Oprescu, la iesirea de la instata. El a fost intrebat unde vrea sa se interneze, raspunzand: ”Acolo unde stiti ca am nevoie, la Pneumologie". Intrebat de jurnalisti despre ce investigatii este vorba, primarul suspendat a raspuns: "Complexe".

De asemenea, Sorin Oprescu a fost intrebat de jurnalisti si daca a fost respectata legea in cazul contractelor incheiate de Primaria Capitalei cu UTI, companie al carei patron, Tiberiu Urdareanu, a fost retinut de procuroruu DNA, pentru fapte de coruptie.

"Sincer, le-am verificat acum patru ani, acum cinci ani, pentru ca sunt facute de pe vremea domnului Videanu: Sunt in regula, cel putin atunci asa erau", a raspuns edilul.

Joi, dupa aproape doua luni de arest, primarul suspendat al Capitalei a fost eliberat din Arestul Capitalei si plasat in arest la domiciliu, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti i-a admis cererea de inlocuire a masurii preventive, dispusa in cazul sau in 6 septembrie, in dosarul in care este acuzat de luare de mita, dupa ce ar fi primit 25.000 de euro.

Instanta a decis ca, de la data eliberarii din Arestul Central al Politiei Capitalei, Sorin Oprescu sa stea 30 de zile in arest la domiciliu, timp in care trebuie sa se supuna restrictiilor stabilite. Sorin Oprescu a declarat, la iesirea din Arestul Capitalei, ca vrea sa se ingrijeasca de sanatate, iar primul lucru pe care il va face cand va ajunge acasa va fi sa isi administreze insulina, edilul spunand ca le multumeste celor care l-au sustinut si ca nu-i va dezamagi.

Citeste si:
Ministrul Sănătății, anunț despre numărul îmbolnăvirilor de gripă...
Ministrul Sănătății, anunț...

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv in 6 septembrie, de Tribunalul Bucuresti, la cererea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie. Curtea de Apel Bucuresti a mentinut, in 14 septembrie, decizia Tribunalului Bucuresti, Sorin Oprescu ramanand in arest preventiv si fiind suspendat din functie din 15 septembrie.

Avocatii lui Oprescu au reclamat la Ministerul Sanatatii si Ministerul Afacerilor Interne comportamentul personalului medical si conducerii Arestului Central, sustinand ca edilului nu i se acorda tratament si hrana adecvate bolilor de care sufera. Ei aratau ca Sorin Oprescu trebuie sa isi administreze insulina de mai multe ori pe zi, intrucat sufera de diabet.

Reprezentantii Politiei Capitalei au precizat ca in arest tratamentul nu poate fi administrat decat la cabinetul medical, neputand fi lasate medicamente in posesia persoanelor incarcerate.

Citeste si:
Sorin Oprescu nu va fi extrădat din Grecia. Fostul primar va rămâne...
Sorin Oprescu nu va fi...

Oprescu a fost transferat in 8 octombrie, sub paza, din Arestul Capitalei, mai intai la Institutul Oncologic Bucuresti, apoi la Institutul National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice "N. Paulescu", unde a stat cinci zile, din 9 pana in 14 octombrie.

Avocatii lui Oprescu aratau atunci ca acestuia i-ar fi fost depistat un nodul la un plaman, existand suspiciuni de cancer.

Sorin Oprescu a fost transferat si in 26 septembrie, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, unde a stat internat intr-o rezerva la Sectia de Cardiologie, sub paza, pana in 29 septembrie. Medicii de la SUUB i-au facut mai multe investigatii, printre care si o coronarografie.

Avocatii au cerut apoi transferul edilului intr-un spital, precizand ca, in urma investigatiilor medicale la care a fost supus la SUUB, s-ar fi stabilit ca ar suferi de 12 afectiuni, unele grave, fiindu-i depistat si un nodul la un plaman, care ridica suspiciuni de cancer. Potrivit raportului medicilor, lui Sorin Oprescu i-ar fi fost depistat "un nodul pulmonar segment 10 posterior, lob inferior drept", fiind recomandata efectuarea unor investigatii suplimentare.

Citeste si:
Guvernul, obligat de CAB să organizeze alegeri la Primăria...
Curtea de Apel București...

Procurorii DNA il acuza pe Sorin Oprescu de luare de mita, sustinand ca in 5 septembrie, in baza unei intelegeri prealabile cu seful Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa, si cu fostul sau sofer Cristian Stanca, zis "Grenada", a primit de la Popa suma de 25.000 de euro din 60.000 de euro ceruti de cei doi pentru edil, de la SC Green Line Construct SRL, prin Cristina Giorgiana Gogonea, Teodor Gogonea si Octavian Alin Petroi, denuntatori in dosar. Firma efectua lucrari la Palatul de la Mogosoaia, iar Oprescu ar fi validat astfel activitatea infractionala a lui Popa si l-ar fi mentinut in functie, sustin anchetatorii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.