Psihologul si psihoterapeutul Gérard Collignon, unul dintre expertii mondiali in Process Communication, va sustine, luni, o conferinta pe tema acestei metode de comunicare, care este folosita si de Agentia spatiala americana (NASA) pentru pregatirea echipajelor de astronauti.

Gérard Collignon va veni pentru prima data in Romania si va sustine, luni, de la ora 19.00, o conferinta pe tema acestei metode revolutionare in comunicare. Conferinta este organizata de Asociatia Absolventilor Romani ai Programului Copernic, in cadrul "Serilor Copernic" si va avea loc in Sala "Elvira Popescu" a Institutului Francez din Bucuresti, informeaza organizatorii evenimentului.

Accesul publicului la eveniment este gratuit, in limita locurilor disponibile. Conferinta va fi sustinuta in limba franceza si se va asigura traducere simultana.

Metoda Process Communication Model (pe scurt, PCM) are la baza o cartografiere, fundamentata stiintific, a profilului psihologic unic al fiecarei persoane si propune o serie de tehnici cu mare grad de aplicabilitate pentru optimizarea comunicarii si a relatiilor interumane, atat in mediul profesional, cat si in viata personala.

"Capacitatea noastra de comunicare cu ceilalti - fie ca vorbim de familie, de serviciu sau de cercurile de prieteni - poate construi sau ne poate distruge relatiile. Pornind de la profilul psihologic unic al fiecarui om, Process Communication ne ajuta sa gestionam optim tocmai acest aspect. Ne da cheia de acces pentru a ne intelege mai bine pe noi insine si pe celalalt si, astfel, sa comunicam mai bine. Forta metodei vine dintr-o solida fundamentare stiintifica, iar simplitatea ei, precum si rezultatele generate sunt argumente imbatabile ca fiecare dintre noi sa o aplicam in viata personala sau profesionala", spune Gérard Collignon.

Metoda a fost creata in SUA, in anii ’70, de catre Taibi Kahler, dupa 20 de ani de cercetare stiintifica a mecanismelor comportamentale umane. Primii care au aplicat metoda au fost cercetatorii de la NASA, pentru pregatirea echipajelor de astronauti. In prezent, aplicarea Process Communication Model - PCM - in SUA s-a extins spectaculos, fiind folosita in zona de business si management, in sfera politicului, a fortelor armate, in educatie, in industria de film si chiar de catre biserica. In anii ’80, Process Communication ajunge in Europa, principalul ei promotor fiind Gérard Collignon, colaborator apropiat al lui Taibi Kahler, parintele metodei.

Citeste si:
Andreea Antonescu nu o mai vrea nașă de botez pe Andreea Bălan....
Andreea Antonescu nu o mai...

Pana in prezent, la nivel global, peste un milion de persoane si-au facut un profil psihologic PCM. In Romania, Process Communication este adoptata la finele anilor ’90 si, pana acum, peste 3.000 de persoane s-au initiat in aceasta metoda. In acest an, a aparut si traducerea in limba romana a cartii dedicate acestei metode - "Cum sa le spun..." (Editura Trei, 2015, traducere Felicia si Ciprian Moga) - scrisa de Gérard Collignon, vanduta in peste 100.000 de exemplare pe piata din Franta, oferind publicului din Romania acces direct la aceasta metoda.

"Cei care s-au dovedit cei mai deschisi acestei metode in Romania au fost, mai ales, oamenii din sfera de business, pentru ca s-au putut convinge foarte repede de eficienta ei si de gradul ei mare de aplicabilitate in coeziunea echipelor, in dezvoltarea managerilor, in vanzari si relatii cu clientii, marketing si comunicare. Odata ce au descoperit-o, majoritatea celor care s-au initiat in PCM au inceput sa o aplice si in relatiile personale si rezultatele nu au intarziat sa apara. Sfera de aplicare a PCM in Romania ar putea fi si mai larga. De exemplu, in zona de educatie, unde credem ca ar avea mare impact in formarea eficienta a viitoarelor generatii", a spus Ciprian Moga, presedinte al Asociatiei Copernic Romania si trainer certificat PCM.

Citeste si:
Ce acuzații i-a adus Dana Roba pastorului din Timișoara. Îl...
Ce acuzații i-a adus Dana...

Conferinta sustinuta de Gérard Collignon, luni, la Sala "Elvira Popescu", de la Institutul Francez din Bucuresti, va fi urmata de o sesiune de intrebari si raspunsuri, precum si de o sesiune de autografe. Volumul "Cum sa le spun..." va fi disponibil la un stand furnizat de Editura Trei cu acest prilej, scrie MEDIAFAX.

Gérard Collignon este psiholog si psihoterapeut. Este Master Trainer certificat in Process Communication Model. A coordonat implementarea metodei si formarea echipelor de traineri in Europa si Africa. Este autor al mai multor carti despre PCM, printre care "Comment leur dire..." (tradusa in limba romana cu denumirea "Cum sa le spun..."), "Coacher avec Process Communcation" si "Parlez-vous Personality".

Conferinta lui Gérard Collignon la Bucuresti este organizata de Asociatia Copernic Romania, cu sprijinul Institutului Francez din Bucuresti si in parteneriat cu Editura Trei. Conferinta va fi integral filmata si va putea fi vizionata ulterior pe platforma TV interna a Institutului Francez.

Citeste si:
Medicii susțin că vaccinarea antigripală anuală rămâne cea mai...
Medicii susțin că vaccinarea...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.