Social 30 August 2015 11:17
Conducerea PNL a stabilit, sambata, prioritatile legislative pe care parlamentarii liberali le vor sustine in sesiunea parlamentara de toamna, intre acestea numarandu-se modificarea statutului politistului, legea invatamantului profesional, reglementari privind holdingurile.

Prim-vicepresdintele liberal Catalin Predoiu a precizat, la finalul sedintei BPN, care a avut loc la Gura Humorului, ca prioritatile legislative ale PNL vizeaza modificarea statutului politistului, cadastrul sistemului de irigatii, imbunatatiri funciare, infiintarea de centre de colectare in agricultura, rediscutarea unui nou proiect al legii sanatatii, legea invatamantului profesional, legi privind sprijinul olimpicilor din invatamant si sport pentru a-si continua performantele in tara, privind simplificarea regimului fiscal al intreprinderilor mici si mijlocii, sistem de redevente petroliere sau impartire a profiturilor intre Guvern si companii pe baza unor criterii obiective si flexibile, codul incompatibilitatilor si atingerea unui plafon de 3% din buget pentru lucrari de infrastructura in transporturi.

Vicepresedintele liberal Raluca Turcan a declarat, la randul sau, ca PNL va urmari cu prioritate legea invatamantului profesional, afirmand ca 80% dintre cei care termina o forma de invatamant nu lucreaza in domeniile in care s-au specializat.

"In acest context, legea invatamantului profesional va urmari facilitati acordate firmelor care incheie parteneriate cu scolile profesionale si tehnice pentru a creste gradul de implicare a companiilor in forma de invatamant profesional, perfectionarea maistrilor si a profesorilor care predau in scolile profesionale, astfel incat sa fie la curent cu noutatile in domeniu si a se familiariza atat ei, cat si elevii cu noutatile in domeniu, adaptarea manualelor si a curriculei la realitatile productiei, investitia in laboratoare, achizitia de softuri si licente pentru colegiile tehnice, incheierea de parteneriate cu companii interesate pentru a gasi specialisti care sa predea elevilor, reducerea duratei anului scolar de la 41 la 36 de saptamani prin reducerea informatiilor teoretice si pastrarea orelor practice, elaborarea unui plan de masuri pentru cresterea reputatiei invatamantului profesional", a afirmat Raluca Turcan.

Citeste si:
Nicolaescu: Legea preventiei, respinsa prin incalcarea Regulamentului
Nicolaescu: Legea preventiei,...

Turcan a mai subliniat ca PNL isi propune ca invatamantul profesional sa nu mai fie vazut ca un "debuseu" pentru cei care nu fac performanta. De asemenea, deputatul PNL Eugen Nicolaescu a afirmat ca o alta prioritate a liberalilor este legea holdingurilor.

"Principala bariera in dezvoltarea activitatii pentru foarte multe intreprinderi este lipsa de finantare, de acces la resurse financiare. (...) O lege a holdingului inseamna un ajutor imens pentru intreprinderi mai ales in contextul in care intra in vigoare noul Cod fiscal, in care reducerea de TVA de la 1 ianuarie 2016 presupune ca ramane o anumita lichiditate de la 24 la 20% la nivelul intreprinderii, numai ca nu-l poate folosi daca are actiuni la alte societati", a explicat Nicolaescu, adaugand ca printr-o astfel de lege o societate-mama poate apela la lichiditatile suplimentare pentru finantarea temporara a societatilor sale.

Citeste si:
Delia, noi detalii despre copil. A deveni mamă nu se află pe lista...
Delia, noi detalii despre...

Eugen Nicolaescu a mai spus ca proiectul privind holdingurile vizeaza si modul in care se stabileste impozitul pe profit.

Sesiunea de toamna a Parlamentului incepe la 1 septembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.