Social 8 August 2015 15:52
Operatiunile de cautare a planorului care a decolat joi de la Ghimbav si nu a mai revenit la baza au fost extinse in judetele Neamt si Harghita, la cautari luand parte si cinci avioane apartinand Aeroclubului Romaniei, potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor.

Echipa condusa de George Rotaru, directorul Aeroclubului Romaniei, va continua cautarile in zona Brasov-Sinaia-Fagaras-Reghin-Toplita-Piatra Neamt-Onesti-Nehoiu-Sinaia-Brasov, potrivit unui comunicat trimis agentiei MEDIAFAX de Ministerul Transporturilor.

“Am reluat in dimineata aceasta cautarile alaturi de colegii nostri de la Ministerul Afacerilor Interne si Ministerul Apararii Nationale cu patru avioane conduse de pilotii recunoscuti ai Aeroclubului Romaniei. In acest moment, am mai adus inca un avion si inca 10 piloti. Este si mai greu de cautat si gasit in conditiile in care este vorba despre un planor, care stim bine ca nu beneficiaza de aparatura specifica. Mai ales, in astfel de conditii, vom continua cautarile” a declarat Dragos Titea, secretar de stat in Ministerul Transporturilor.

Pilotul planorului disparut, Mircea Craciun, are 57 de ani si este instructor la Aeroclubul Brasov, fiind un pilot cu foarte multa experienta.

Comandantul Aeroclubului Brasov, Stelian Cojocaru, a afirmat ca joi, atunci cand a fost tractat de pe Aerodromul Ghimbav, pilotul Mircea Craciun a spus ca intentioneaza sa zboare aproximativ doua- trei ore, fiind vorba despre un zbor de „verificare dupa asamblare”, se arata intr-un comunicat al ROMATSA.

Pilotul urma sa zboare in spatiul aerian necontrolat, care reprezinta o clasa de spatiu pentru care nu este obligatorie depunerea unui plan de zbor, iar pentru acest spatiu pilotul poate primi informatii la cerere. Potrivit ROMATSA, Mircea Craciun nu a luat legatura radio cu compartimentul de informare a zborurilor pentru a solicita informatii.

"Pe ecranele radar nu au existat niciun fel de informatii primite de la transponderul planorului. Potrivit relatarilor comandantului Aeroclubului Brasov, acesta a fost in legatura radio numai cu conducatorul de zbor de la Aerodromul Ghimbav", se precizeaza intr-un comunicat trimis MEDIAFAX de ROMATSA. Peste 850 de pompieri, jandarmi, politisti, militari, salvamontisti, padurari si voluntari participa la operatiunile de cautare a planorului care a decolat, joi, de la Ghimbav si nu a mai revenit la baza, la cautari luand parte cinci elicoptere, dar si aparate de zbor apartinand Aeroclubului Romaniei, potrivit unui comunicat al MAI.

Citeste si:
Al doilea pod surpat în Neamț. O gaură uriașă a apărut între...
Al doilea pod surpat în...

Cautarile au fost reluate, sambata dimineata, in judetele Brasov, Prahova, Arges si Dambovita


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.