Social 8 August 2015 11:45
Cei doi politisti din Calarasi acuzati ca au violat o adolescenta de 15 ani fugita dintr-un centru de plasament au fost arestati, vineri seara, pentru 30 de zile, mandatul emis de Judecatoria Calarasi nefiind definitiv, decizia putand fi contestata.

Magistratii Judecatoriei Calarasi au emis, vineri seara, mandate de arestare preventiva pe numele politistilor Adrian Nicusor Serban si Daniel Florentin Dumitriu, politisti de la Ordine Publica, acuzati ca ar fi violat o fata fugita din Centrul de Plasament "Sfantu Stefan", din comuna Perisoru, si pe care au gasit-o intr-un parc din Calarasi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Decizia Judecatoriei Calarasi nu este definitiva, putand fi contestata la Tribunalul Calarasi.

Cei doi politisti fusesera retinuti, joi seara, in baza unui mandat de 24 de ore, emis de catre procurori in jurul orei 22.00. Violul s-ar fi petrecut miercuri seara, pe un camp situat la aproximativ un kilometru si jumatate - doi kilometri de municipiul Calarasi, in perimetrul unui fost poligon de trageri. La ora transmiterii acestei stiri, cei doi politisti se afla in custodia colegilor lor, urmand sa fie dusi in arestul Politiei Judetene Calarasi. Politistii ar fi abandonat-o pe adolescenta in fosta unitate de trageri, ea fiind gasita de un cioban care a dus-o la spital, iar medicii au sunat la 112 si au anuntat cazul.

Fata de 15 ani fugise, luni, din Centrul de plasament ”Sfantul Stefan” din comuna Perisoru, unde se afla din februarie 2013, cand a fost abandonata de familie. Marti, ea a fost gasita de catre autoritati in orasul Calarasi si dusa in Centrul de plasament de urgenta ”Sfanta Maria” din municipiu, de unde a fugit o zi mai tarziu.

"Miercuri, trebuia sa ma duc eu sa o iau de acolo, dar a fugit din nou”, a declarat, vineri dimineata, corespondentului MEDIAFAX, directorul centrului de la Perisoru, Paul Dragu.

Potrivit acestuia, fata spune ca a fost gasita de o patrula de politie intr-un parc din Calarasi si, sub amenintarea ca va fi dusa din nou in centrul de plasament, ar fi fost dusa intr-un loc izolat si violata.

Dupa incident si dupa ce a primit ingrijiri medicale, adolescenta a fost readusa in centrul de plasament de la Perisoru, iar vineri dimineata a fost audiata.

Citeste si:
Chitaristul Maxim Belciug cântă la Vaslui, Călărași și Giurgiu
Chitaristul Maxim Belciug...

Seful centrului de plasament in care este internata fata a precizat ca aceasta este cazata in una dintre cele opt vile rezidentiale ale centrului si a fugit de mai multe ori, reusind sa sara gardul pe camp, in conditiile in care centrul de plasament se intinde pe o suprafata de teren foarte mare si exista un singur paznic.

Adolescenta este din comuna Cuza Voda, judetul Calarasi, si a fost adusa la centrul de plasament in februarie 2013, de catre mama sa, care a abandonat-o si a ramas doar cu fratele mai mic al acesteia. Femeia isi cauta foarte rar fiica in centrul de plasament si nu mai locuieste in judetul Calarasi. Paul Dragu a spus ca, de cele mai multe ori atunci cand se intalnesc, tanara si mama ei se cearta. Potrivit aceleiasi surse, tatal fetei este plecat la munca in Spania.

Surse din Politie au declarat pentru MEDIAFAX ca fata de 15 ani a plecat de 300 de ori din centrul de plasament din Perisoru, ultima data inaintea violului, iar saptamana aceasta centrul a fost amendat cu 100 de lei de Politie pentru ultima fuga a fetei.

Citeste si:
Caz halucinant la Centrul de plasament din Periș. Dialog între o...
Caz halucinant la Centrul de...

Daniel Ciuciur, purtatorul de cuvant al Parchetului Judecatoriei Calarasi, care instrumenteaza acest dosar, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca cei doi politisti, care sunt angajati ai Serviciului de Ordine Publica din Inspectoratul Judetean de Politie, risca o pedeapsa cu inchisoarea intre cinci si 12 ani.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anuntat, intr-un comunicat de presa, ca ministrul Gabriel Oprea a fost informat despre aceasta situatie, iar cei doi politisti au fost trecuti in rezerva.

Politistii lucrau in cadrul Inspectoratului Judetean de Politie (IPJ) Calarasi din anul 2007, respectiv din anul 2012, potrivit purtatorului de cuvant al institutiei, Ramona Tudor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.