Caz revoltător într-un Centru de plasament din comuna Periș, județul Ilfov. Lăsată nesupravegheată, o fată de 15 ani a întreținut relații intime în intituție. Angajatele care ar trebui să îi ocrotească pe copii au purtat o discuție incredibilă. 

 

Anchetă la Centrul de plasament din Periș. Dialogul angajatei cu minora

Fată: Fiecare are modul lui de a vorbi.

Angajată: Tu ai niște figuri și mă scoți din sărite!

Fată: Nu-i adevărat.

Angajată: Hai, explică aici ce ai făcut, cum mi-ai explicat și mie, și la fetele astea...Haide! Să știm ce e de făcut.

Fată: Ce? Aia e! Ce să mai explic?

Angajată: Te-ai pus în pat și te-ai...cu el, nu?

Fată: Da, m-am...Aia e.

Angajată: Și? Și-a dat...în tine?

Cazul fetei a fost făcut public de președintele Consiliului Tinerilor Instituționalizați, Vișinel Bălan, care a postat înregistrarea revoltătoare cu discuția purtată de angajata centrului cu minora.

Ministrul Gabriela Firea a anunțat că a cerut Autorității Naționale Pentru Drepturile Persoanelor cu dizabilități, Copii și Adopții să trimită urgent Corpul de Control la Centrul din Periș.

„Condamn cu fermitate acest caz! Un copil de care este răspunzătoare conducerea Centrului de plasament din Periș, jud Ilfov a ajuns într-o situație dificilă. În același timp, condamn atitudinea si limbajul neadecvate, ale angajatilor Centrului de plasament, observate din discuția avută cu adolescenta instituționalizatā.

Am solicitat Autorității Naționale Pentru Drepturile Persoanelor cu dizabilități, Copii și Adopții să trimită urgent Corpul de Control la sediul Centrului de plasament din Periș, pentru o anchetă în acest caz. Astfel de situatii nu pot fi tolerate”, a scris Gabriela Firea, într-o postare pe Facebook.

„Atitudinea personalului este la cel mai jos nivel!”

„Un copil pus la zid de niște incompetente. Aceste individe lucrează la Centrul de Copii din Periș, jud. Ilfov. Acțiunea a avut loc la sfârșitul lunii noiembrie 2021.

Citeste si:
Aer poluat, vineri dimineața, în București și Ilfov
Aer poluat, vineri dimineața,...

Copilul cere #intimitate într-o discuție în care este pusă la zid: Am intimitate, dânsu n-ar trebui să fie aici. Contează. Angajatele: păi știe, i-am spus noi”, scrie Vişinel Bălan, în postarea făcută pe Facebook.

„Vă dați seama că intimitatea nu există într-un centru de plasament/ rezidențial? Personalul insistă ca la discuție să fie un bărbat, tot angajat al centrului. Discuția este despre intimitate, experiențe sexuale și alte situații pe care minora le-a trăit.

Din înregistrare observăm că atitudinea personalului de la Centrul de Plasament din Periș este la cel mai de jos nivel, aș putea spune că e un nivel de canal. Acești indivizi au grijă de copiii abandonați”, mai scrie el.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Decembrie 2021 - 08 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.