Social 1 August 2015 11:08
Copilotul avionului utilitar de tip Antonov 2 prabusit, sambata dimineata, in judetul Braila a suferit mai multe fracturi, in timp ce pilotul are traumatisme, ambii fiind in stare stabila la Spitalul Judetean din Braila, transmite corespondentul MEDIAFAX.

[Update]

Pilotul avionului utilitar prabusit sambata in judetul Braila, care avea politraumatisme, a murit, el intrand in stop cardio-respirator inainte de a fi preluat de un elicopter pentru a fi adus la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala, a declarat pentru MEDIAFAX secretarul de stat Raed Arafat.

Medicii de la Spitalul Judetean din Braila au decis transferarea pilotului la Spitalul Floreasca din Capitala, iar pentru preluarea acestuia a fost trimis un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne, insa barbatul a suferit un stop cardio-respirator. Echipajul medical care trebuia sa il aduca la spitalul din Capitala a incercat resuscitarea pilotului, insa fara rezultat, a precizat Raed Arafat.

Copilotul avionului utilitar de tip Antonov 2 este in continuare internat la Spitalul Judetean din Braila.



[Update]

Potrivit reprezentantilor Spitalului Judetean Braila, pilotul avionului are 59 de ani si in urma investigatiilor facute la Unitatea de Primire Urgente s-a constatat ca are un traumatism toracic si un traumatism la un picior, fiind in afara oricarui pericol. Copilotul are tot 59 de ani si este in stare mai grava, avand politraumatisme, fracturi la bazin, mandibula, coaste, la glezna de la piciorul drept si o plaga taiata la antebrat. Cei doi raniti sunt in stare stabila si raman in grija medicilor de la Spitalul Judetean Braila.

Potrivit colonelului Stefan Stoian, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Braila, avionul este de tip Antonov 2 si a fost inchiriat de o firma din Braila de la o firma din Galati, cei doi, pilotul si copilotul, fiind delegati de societatea careia ii apartine aparatul de zbor.

Citeste si:
De ce a întors Tavi Colen un avion la sol: Am întrebat dacă am murit
De ce a întors Tavi Colen un...

"Avionul s-a prabusit pe un teren agricol, pe o orezarie, din apropierea localitatii Stancuta, nu a explodat, nu a luat foc, iar cand au ajuns la fata locului pompierii s-au eliminat toate riscurile. Cei doi au iesit din aparatul de zbor pe picioarele lor, au fost constienti, au cooperat cu personalul medical. Avionul a fost avariat in partea din fata, aripi, motor, in timp ce partea din spate nu a suferit avarii, acolo fiind si substanta ce urma sa fie imprastiata pe camp", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Stefan Stoian.

Conform sursei citate, la locul accidentului se desfasoara o ancheta complexa, urmand a fi stabilite cauzele care au dus la prabusirea avionului. "La fata locului sunt echipaje ale ISU, Politie, Jandarmerie, reprezentanti ai Primariei Stancuta si un reprezentant al firmei care a inchiriat avionul. In zona bate vantul, insa nu intr-atat de tare incat sa duca la prabusirea unui avion. Cauzele accidentului urmeaza a fi stabilite in urma anchetei", a spus Stoian.

Citeste si:
Construcția podului peste Dunăre de la Brăila a intrat în linie...
Construcția podului peste...

Conform unor surse locale, avionul apartine firmei Pegas din Galati si a fost inchiriat de o firma din Braila pentru a imprastia ingrasamant. In urma verificarilor facute la fata locului, s-a constatat ca substanta respectiva nu a fost imprastiata pe camp, ci a ramas in buncarul avionului.

Aceleasi surse spun ca avionul de tip Antonov 2, construit inainte de 1980, era in stare buna de functionare, iar pilotul are aproximativ 6.000 de ore de zbor.



Colonelul Stefan Stoian, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Braila, a declarat ca, in jurul orei 7.40, o persoana a sunat la numarul de urgenta 112 si a anuntat prabusirea unui avion utilitar intr-o orezarie din comuna Stancuta, mentionand ca doua persoane au coborat din aparatul de zbor, iar una ar avea rani mai grave.

El a spus ca acele doua persoane au fost preluate cu ambulante si duse la Spitalul Judetean Braila. Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Braila, avionul apartine unei societati din Galati si a fost inchiriat de o firma din Braila pentru a imprastia ingrasamant, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Tavanul unui restaurant din Brăila a căzut în toiul nopții. Panică...
Tavanul unui restaurant din...

In urma verificarilor facute la fata locului, s-a constatat ca substanta respectiva nu a fost imprastiata pe camp, ci a ramas in buncarul avionului. Stoian a precizat ca la locul accidentului sunt echipaje de la ISU, politisti, reprezentanti ai Primariei Stancuta si un reprezentant al societatii care a inchiriat avionul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.