Social 31 Iulie 2015 15:15
Avocatul Poporului (AP) a cerut de la Inspectoratul de Politie al Judetului Prahova date despre cazul unei fete de 11 ani, din comuna Provita de Sus, judetul Prahova, orfana de tata, violata de un vecin de 43 de ani, care in urma cu 21 de ani a ucis o tanara.

Avocatul Poporului arata vineri, intr-un comunicat de presa, ca s-a sesizat din oficiu in acest caz, in urma informatiilor aparute in presa despre fata de 11 ani, care ar fi fost violata de un vecin si care "acum traieste un cosmar: se teme ca se va intalni fata-n fata cu cel care i-a transformat copilaria in iad". Informatii despre acest caz au fost cerute de la Inspectoratul Judetean de Politie Prahova, Avocatul Poporului dorind sa stie care este stadiul de solutionare a dosarului si daca fata primeste consiliere psihologica.

In urma verificarilor, pe baza datele obtinute, Avocatul Poporului va stabili daca in acest caz au fost "incalcari de drepturi si libertati cetatenesti".

Fetita ar fi fost violata de barbatul de 43 de ani in luna iunie, in plina zi, pe marginea drumului. Barbatul ar fi vazut-o pe fata cand se intorcea de la scoala si ar atacat-o intr-un loc unde drumul este marginit de vegetatie bogata, i-ar fi acoperit gura cu un fular si, pe malul unei ape, ar fi violat-o. Fata a reusit sa fuga in momentul in care barbatul s-a speriat auzind auzit o caruta care trecea prin zona, potrivit Pro TV.

Conform sursei citate, in urma cu 21 de ani, barbatul a atacat in acelasi mod o tanara de 18 ani, pe care a violat-o si apoi a strans-o de gat. Barbatul a fost condamnat la 25 de ani de inchisoare, din care a executat 16 ani, in 2011 fiind eliberat conditionat.

Medicii legisti au stabilit ca fata de 11 ani a fost violata, barbatul a fost prins imediat de politisti, insa a negat fapta. Acesta este cercetat sub control judiciar si in iunie a fost internat la un spital de psihiatrie, pentru a i se face o expertiza.

Fata locuieste la doar cateva case distanta de barbatul despre care spune ca a violat-o. In urma cu aproximativ o jumatate de an, tatal fetei s-a sinucis, a mai scris Pro TV.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.