Social 16 Iulie 2015 10:48
Gabriel Cotabita a fost externat joi, dupa 27 de zile de tratament in Spitalul Elias din Capitala, starea acestuia este ameliorata, urmand sa continue tratamentul de recuperare in ambulatoriu, a declarat pentru MEDIAFAX directorul medical Dana Safta.

"Starea la externare este ameliorata. Din punct de vedere cardiologic, Gabriel Cotabita este purtator de defibrilator automat, pentru prevenirea recurentei aritmiilor severe. Psihic si neurologic are un status net ameliorat fata de internare", a spus directorul medical al Spitalul Clinic de Urgenta Elias. Gabriel Cotabita va continua recuperarea in ambulatoriu si va reveni la control medical periodic sau ori de cate ori este nevoie, a mai spus doctorul Dana Safta.

Directorul medical a precizat ca Gabriel Cotabita a beneficiat de asistenta medicala gratuita. "Pacientul a beneficiat de asistenta medicala complet gratuita, asigurata prin sistemul public de sanatate", a spus dr. Dana Safta.

Gabriel Cotabita a fost internat la Sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Floreasca in 8 mai, dupa ce a fost gasit in stop cardio-respirator, in stare de inconstienta, intr-o sala de fitness de la un hotel din Capitala.

Cotabita a fost transferat, pe 16 iunie, la Spitalul Elias, pentru un proces complex de recuperare. La Spitalul de Urgenta Floreasca a fost inceputa o ancheta, dupa ce o infirmiera s-a fotografiat in pat langa Gabriel Cotabita, cand acesta era in Sectia de Terapie Intensiva. Conducerea Spitalului Floreasca din Capitala s-a autosesizat si a dispus constituirea unei comisii disciplinare in acest caz, dupa ce in presa au aparut informatii si o fotografie in care se vede cum infirmiera sta pe pat, alaturi de Gabriel Cotabita, si il ia in brate.

Pana la finalizarea anchetei, contractul de munca al infirmierei a fost suspendat. De asemenea, a fost sesizat Consiliul de Etica al spitalului, pentru a efectua verificari, au spus reprezentantii Spitalului Floreasca. Angajata spitalului nu este personal medico-sanitar, ci de ingrijire si lucreaza de mult timp in Sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Floreasca, au precizat pentru MEDIAFAX oficiali ai unitatii sanitare.

Citeste si:
Recuperarea taxelor după ce ați lucrat în străinătate - banii...
Recuperarea taxelor după ce...

Legea drepturilor pacientului interzice furnizarea oricaror date medicale sau fotografii ale bolnavilor fara acordul acestora sau al familiilor celor internati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.