Social 22 Iunie 2015 11:25
Avocata premierului a dus procurorilor DNA acte medicale privind starea de sanatate a lui Victor Ponta si a cerut o noua amanare a audierii acestuia, in dosarul in care este urmarit penal pentru fals in inscrisuri, complicitate la evaziune fiscala si spalare a banilor.

Loredana Radu, avocata premierului Victor Ponta, a stat la Directia Nationala Anticoruptie aproximativ o jumatate de ora si nu a facut declaratii nici la intrare si nici la iesirea de la DNA.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, ca avocata Loredana Radu le-a dat procurorilor acte medicale privind starea de sanatate a lui Victor Ponta, dupa ce premierul a fost operat la genunchi, la o clinica din Istanbul, precum si documente cu recomandarile medicilor pentru tratamentul de recuperare. Avocata le-a cerut anchetatorilor sa amane din nou audierea lui Victor Ponta in dosarul "Turceni - Rovinari", intrucat acesta este in continuare in Turcia, unde urmeaza tratamentul de recuperare dupa operatie si astfel nu s-a putut prezenta luni.

Premierul Victor Ponta a sustinut, duminica seara, ca ipoteza ca a plecat sa se opereze in Turcia pentru a scapa o perioada de presiunea DNA, care inceput urmarirea penala pe numele sau, este "o imbecilitate sustinuta de basisti" si a reafirmat ca nu intentioneaza sa demisioneze de la sefia Guvernului. Ponta a aratat ca s-a prezentat inca de la inceput pentru a fi audiat la DNA si ca avocatul sau va prezenta si luni documente procurorilor.

Premierul a anuntat, duminica, ca medicii turci care l-au operat au decis ca poate fi externat, dar isi va relua activitatea normala intr-o perioada de pana la 28 de zile, astfel ca ii va cere luni presedintelui Klaus Iohannis sa ii incredinteze vicepremierului Gabriel Oprea atributiile de prim-ministru in acest interval. Oprea va avea inclusiv atributia de a conduce sedintele de Guvern.

Intr-un mesaj postat pe Facebook, Ponta, operat in 15 iunie, la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, nu a precizat cat anume va mai sta in Turcia, spunand doar ca medicii au decis ca poate fi externat, dar ca trebuie ca, in urmatoarele sapte zile, sa parcurga zilnic procedurile pentru control, schimbare pansamente si supraveghere, dupa ce a fost operat la genunchi, in urma unei accidentari la un meci de baschet.

"Ulterior acestor proceduri, va trebui ca doua saptamani sa fac fizioterapie si tratamente de recuperare inainte de a avea permisiunea medicilor de a merge fara sprijinul unor mijloce medicale permanente / in maxim 28 zile imi pot relua activitatea normala, urmand sa continui recuperarea timp de 6 luni", a scris Ponta pe Facebook.

Citeste si:
Premierul Marcel Ciolacu estimează că România va intra în 2024 în...
Premierul Marcel Ciolacu...

In 15 iunie, cand Victor Ponta a fost citata sa se prezinte in fata procurorilor pentru a fi audiat, dupa ce cu zece zile inainte fusese anuntat ca este urmarit penal pentru trei infractiuni, in dosarul lui Dan Sova, avocata premierului a fost la DNA pentru a cere o amanare cu o saptamana, pana la 22 iunie, a audierii premierului, motivand ca acesta este in Turcia pentru operatia la genunchi.

Anterior, avocata premierului a fost de mai multe ori la DNA pentru a studia dosarul in care premierul este urmarit penal si pentru a depune mai multe documente la dosar.

In 5 iunie, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie i-au adus la cunostinta premierului Victor Ponta ca este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor in dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi savarsit in perioada in care era avocat.

Citeste si:
Cătălin Moroșanu a fost victima hackerilor. Și-a pierdut conturile...
Cătălin Moroșanu a fost...

DNA a cerut atunci Camerei Deputatilor sa avizeze urmarirea penala pe numele premierului si pentru conflict de interese, insa solicitarea a fost respinsa de catre deputati, in 8 iunie.

In ce priveste acuzatia de fals in inscrisuri sub semnatura privata, procurorii DNA sustin ca Victor Ponta ar fi emis mai multe facturi, fara a avea o baza legala, in baza unui contract incheiat intre firma sa de avocatura si cea a lui Dan Sova. Anchetatorii au stabilit ca, in realitate, premierul nu a efectuat niciun fel de activitate profesionala in temeiul conventiei de conlucrare cu Sova.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.