Social 17 Mai 2015 12:30
Fostul ministru delegat al Apelor si Padurilor, deputatul PNL Lucia Varga, critica reactia actualului ministru de resort care a spus ca ar putea suspecta Consiliul Concurentei de interese dupa ce institutia a cerut un punct de vedere din partea CE privind proiectul de modificare a Codului Silvic.

Varga a declarat, sambata, la Galati, ca PSD da dovada de ipocrizie in ceea ce priveste subiectul Codului Silvic atunci cand acuza PNL ca nu este acord cu articolul 60 referitor la dreptul de preemtiune si limitarea monopolului pe piata lemnului, transmite corespondentul MEDIAFAX. Lucia Varga a afirmat ca a vazut declaratia ministrului Mediului, Gratiela Gavrilescu, care a spus ca ar putea supecta Consiliul Concurentei de interese, dupa ce aceasta institutie a solicitat un punct de vedere din partea Comisiei Europene referitor la proiectul legii de modificare a Codului Silvic, dar se intreaba daca Gratiela Gavrilescu s-a adresat pana acum vreunei institutii a statului avand in vedere "gravitatea" acestor afirmatii. "Am vazut declaratia doamnei ministru si ma intreb insa, avand in vedere gravitatea afirmatiilor dumneaei, care a fost pasul urmator institutional vorbind? A facut vreun demers catre vreo institutie? A sesizat Parlamentul, pentru ca Parlamentul e cel care alege conducerea Consiliului Concurentei? Care este demersul urmator institutional din partea doamnei ministru?”, a spus, sambata la Galati, Lucia Varga, raspunzand unei intrebari.

In plus, a adaugat Varga, PSD a refuzat sa asculte punctul de vedere al Consiliului Concurentei in comisia reunita a Parlamentului in care se analiza cererea de reexaminare a Codului Silvic formulata de presedintele Klaus Iohannis, motiv pentru care lucrurile au ramas nelamurite pentru toata lumea. "Noi am vazut in cererea de reexaminare inaintata de domnul presedinte Klaus Iohannis ca sunt cerute precizari referitoare la legilslatia privind concurenta si la legislatia privind ajutorul de stat. Aceste cereri erau clare si intemeiate. PNL, in grupul de la Camera Deputatilor, a luat decizia sa cheme Consiliul Concurentei la sedinta comisiilor reunite in care se analiza cererea de reexaminare pentru a auzi punctul de vedere si a vedea daca sunt sau nu incalcate prevederi ale Tratatului de Aderare privind concurenta. Din pacate, PSD nu a acceptat punctul de vedere al Consiliului Concurentei, nu le-a dat voie sa vobeasca in sedinta comisiei reunite. Prin urmare, toata lumea a ramas nelamurita in aceasta privinta", a afirmat deputatul PNL.

Citeste si:
Ministrul Mediului cere modificări în Codul Silvic din cauza...
Ministrul Mediului cere...

Lucia Varga a acuzat PSD de ipocrizie in privinta Codului Silvic cand spune despre ca PNL nu este de acord cu articolul 60 privind privind dreptul de preemtiune si limitarea monopolului pe piata lemnului, in conditiile in care, afirma fostul ministru al Mediului, liberalii au sustinut ideea reducerii monopulului, introducerea dreptului de preemptiune si propunerea ca Romania sa nu mai exporte materiile prime sub forma de cherestea, ci ca produse finite, dar si reducerea defrisarilor.

"Din pacate, in spatiul public, PSD a incercat sa spuna opiniei publice ca noi, PNL, nu suntem de acord cu acel articol 60 privind dreptul de preemtiune si privind limitarea monopolului pe piata lemnului. Noi, in rezolutia aprobata de PNL la inceputul lui martie, cand am fost ministru in 2013, am aprobat ca legea de modificare a Codului Silvic sa contina dreptul de preemetiune pentru operatorii din industria mobilei. Deci noi am venit cu acest concept pe piata, noi am fost cei care ne-am luptat sa avem un Cod Silvic care sa dea drept de preemtiune, deci sprijin pentru prelucrarea mobilei in Romania. Si in noiembrie 2013 am avut o rezolutie prin care propuneam sa trecem de la tara care-si exporta materiile prime sub forma de cherestea la tara care-si prelucreaza materile prime si care exporta produse finite, sprijinind antreprenoriatul local si producatorii de mobila. In afara de aceste rezolutii am mai avut a treia, care tinea de reducerea defrisarilor de padure. In comisie, un coleg de-al meu, domnul Chirtes, a fost cel care a venit cu amendamentul privind introducerea unui procent pentru diminuarea monopolului. Deci PNL este cel care doreste ca aceasta resursa, aurul verde al Romaniei, sa nu plece neprelucrat, ci sa plece ca produs finit. Prin urmare, este ipocrizie din partea PSD si noi, PNL, nu vom renunta odata ajunsi la guvernare, vom impune aceste politici pe care ni le-am asumat si, din pacate, PSD nu a dorit clarificarea acestor aspecte care tin de legea concurentei”, a mai afirmat Lucia Varga.

Citeste si:
Nu doar George Buhnici are probleme, ci și postul unde a acordat...
Nu doar George Buhnici are...

Lucia Varga a fost prezenta, sambata dupa-amiaza, la Galati, la o festivitate a Organizatiei de Femei a PNL Galati pentru decernarea de diplome de excelenta femeilor neafiliate politic care au inregistrat performante profesionale in diverse domenii de activitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.