Social23 Aprilie 201518:44

Lectura de 4 minute

Senatorul PSD Alexandru Cordos a declarat, joi, in urma perchezitiilor DNA la SJU Cluj, intr-un caz in care ar fi vizata si sotia sa, ca are incredere in familia sa, si considera ca "justitia va dovedi" ca acuzatiile nu sunt adevarate, adaugand ca nu are nicio legatura "cu aceste lucruri".

"Am incredere ca aceste acuzatii nu sunt adevarate, am incredere in sotia mea, in familia mea. Faptul ca lucreaza la Resurse Umane, sigur ca este obligata sa vorbeasca cu multa lume, dar eu cred ca aceste lucruri justitia le va dovedi ca nu sunt adevarate. In ceea ce ma priveste, nu am nicio legatura cu aceste lucruri, este expunerea omului politic intotdeauna in aceasta situatie", a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX senatorul Alexandru Cordos. Senatorul PSD a adaugat ca nu stie daca sotia sa a fost dusa la audieri la DNA. "Stiu doar ca au fost perchezitii la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj", a mai spus Alexandru Cordos.

Procurorii DNA fac, joi, perchezitii la Spitalul Judetean Cluj, iar potrivit unor surse judiciare intre cei vizati se afla si sotia senatorului Alexandru Cordos, Mihaela Cordos, dar si parlamentarul, in mod indirect, dosarul vizand infractiuni de trafic de influenta pentru ca opt persoane sa obtina locuri de munca la institutii publice.

Conform acelorasi surse, Mihaela Lucia Cordos a promis, in schimbul mai multor foloase materiale si sume de bani, ca va ajuta cel putin opt persoane sa obtina locuri de munca in institutii publice. Astfel, aceasta se lauda cu functia detinuta de sotul sau si cerea sume de bani cuprinse inse 800 de euro si 10.000 de lei. Oamenii legii au indicii ca la faptele de trafic de influenta savarsite de Mihaela Lucia Cordos a participat si parlamentarul Alexandru Cordos.

Conform sursei citate, in perioada 2013 - decembrie 2014, Mihaela Lucia Cordos a cerut foloase materiale de la opt persoane pentru ca acestea sa obtina functii in institutii ale statului. Mai exact, sotia senatorului se lauda ca are cunostinte la nivelul conducerii Spitalului Clinic Judetean Cluj sau a Inspectoratului Scolar Judetean Cluj, ea promitand unor persoane ca, in schimbul bunurilor, le va obtine posturi sau locuri de munca precum cele de: profesor suplinitor, jurist sau asistenta medicala. Astfel, Mihaela Cordos a promis unei persoane ca, in schimbul unor foloase necuvenite, ii va obtine un post de profesor suplinitor la o scoala in Cluj-Napoca, promisiunea fiind facuta in conditiile in care femeia spunea ca sotul sau, senatorul Alexandru Cordos, se bucura de influenta asupra inspectorului scolar general de la ISJ Cluj si ca va interveni personal la acesta pentru a-i obtine locul de munca promis.

Citeste si:
DIICOT anunta ca perchezitiile la locuinta lui Gheorghe Dinca vor...
DIICOT anunta ca...

Intr-o alta situatie, sotia parlamentarului i-a promis unei persoane ca, in schimbul a 3.000 lei, o va ajuta sa promoveze examenul pentru ocuparea postului de jurist la Spitalul Clinic Judetean Cluj-Napoca. Surse din cadrul anchetei au adaugat ca altor patru persoane le-a promis, in schimbul a 800 si 1.500 de euro, ca, prin traficarea influentei de care se bucura sau afirma ca se bucura asupra membrilor comisiilor de corectare/evaluare la examenele pentru ocuparea posturilor in cadrul Spitalului Clinic Judetean Cluj, vor obtine un post de asistenta medicala incadrata pe perioada nedeterminata.

De asemenea, Mihaela Cordos a facut demersuri pe langa persoane cu functii de conducere din cadrul Casei Judetene de Pensii Cluj pentru angajarea temporara a unei persoane in cadrul acestei institutii publice. Sursa citata a declarat corespondentului MEDIAFAX ca procurorii au solicitat si documente de la Serviciul Resurse Umane al unitatii spitalicesti. De asemenea, purtatorul de cuvant al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj, Monica Costin, a declarat, joi, ca procurorii DNA au controlat modul de organizare a concursurilor de ocupare a unor posturi in cadrul institutiei si de intocmire a dosarelor de pensii si pentru persoanele cu handicap. "O echipa de la DNA a facut, joi, un control la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj privind organizarea concursurilor de ocupare a unor posturi in cadrul institutiei si intocmirea dosarelor de pensionare si a celor de handicap. Au solicitat si documente, dar nu stiu ce perioada au vizat aceste documente", a spus Costin.

Potrivit acesteia, Mihaela Cordos, sotia senatorului Alexandru Cordos, care este vizata in acest caz, dar si parlamentarul, in mod indirect, este angajata ca functionar, referent, la Serviciul de Resurse Umane al spitalului, de circa 20 de ani. Surse din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj au declarat corespondentului MEDIAFAX ca Mihaela Cordos a facut parte de mai multe ori din comisii de organizare a unor concursuri de posturi organizate in cadrul unitatii medicale.

  • Senatorul Cordos i-a cerut fiicei sale sa inapoieze mita, dupa ce a aflat de perchezitiile DNA
Senatorul Alexandru Cordos a sunat-o si i-a cerut fiicei sale sa inapoieze banii unuia dintre cumparatorii de influenta, dupa ce a aflat ca procurorii DNA fac mai multe perchezitii, in legatura cu actiunile sotiei sale, potrivit unor surse judiciare. Conform sursei citate, in acest moment, atat senatorul, cat si sotia si fiica sa se afla in sediul Directiei Nationale Anticoruptie Cluj si sunt audiati. In urma audierilor, procurorii vor stabili daca se impune retinerea sotiei lui Cordos si a fiicei lor.

Citeste si:
Oifical chinez anchetat pentru mita: s-au gasit in casa 13.5 tone aur
Politician chinez anchetat...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.