Aproximativ 5.000 de timisoreni de diferite varste au parcurs, duminica, un traseu de peste zece kilometri prin oras, in cadrul unei actiuni organizate de ”Verde pentru biciclete”, care a devenit deja traditionala in Timisoara la inceputul fiecarei primaveri.

Organizatorii turului ciclist de la Timisoara au declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca duminica peste 5.000 de biciclisti ”au raspuns prezent” si au participat la prima pedalare de primavara pe strazile orasului. ”Ne bucuram foarte mult ca suntem peste 5.000 de timisoreni care pedalam astazi (duminica - n.r.) si, de asemenea, ne bucura ca acest lucru inseamna ca timisorenii merg din ce in ce mai mult pe biciclete. Inainte de start am distribuit pliante, dar si baloane participantilor”, a declarat Romina Faur, coordonatorul organizatiei ”Verde pentru biciclete”.

Inainte de a porni la drum, mai multi instructori de fitness au facut exercitii pentru ca biciclistii sa se incalzeasca pentru turul ciclist. De asemenea, au avut loc si demonstratii de yoga. Biciclistii au parcurs aproximativ zece kilometri prin Timisoara, pe traseul Calea Circumvalatiunii - Calea Aradului - Strada Amurgului - Strada Divizia 9 Cavalerie - Strada Aristide Demetriade - Strada Eric Baader - Strada Infratirii - Bulevardul Take Ionescu - Strada Martin Luther - Bulevardul I.C Bratianu - Strada Michelangelo - Bulevardul Vasile Parvan - Splaiul Tudor Vladimirescu - Splaiul Nicolae Titulescu - Strada Jiul - Bulevardul Republicii - Piata Victoriei.

La finalul turului ciclist, partenerii evenimentului au oferit premii pentru sustinerea unui stil de viata sanatos. Printre premiile oferite s-au numarat abonamente la fitness, consultatii medicale gratuite, precum si cursuri de dans. Potrivit reprezentantilor Primariei Timisoara, in municipiu sunt construite aproximativ 70 de kilometri de piste pentru biciclete.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.