Social 17 Martie 2015 12:08
Ambasadorul Irlandei, Gerard Corr, este in continuare internat la sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Floreasca din Capitala, prognosticul fiind rezervat, au declarat marti, surse medicale.

Potrivit surselor citate, starea de sanatatea ambasadorului Gerard Corr este stationara, acesta fiind sub tratament.

Ambasadorul Irlandei la Bucuresti a fost internat luni la Spitalul de Urgenta Floreasca, cu traumatism cranio-cerebral, dupa ce a cazut si s-a lovit la cap, la scurt timp dupa ce a iesit dintr-un restaurant aflat pe strada Buzesti.

Potrivit unor martori, ambasadorul era insotit de alti doi barbati, iar la un moment dat, i s-a facut rau, la aproximativ 30 de metri de restaurant. Cei doi barbati care il insoteau l-au sprijinit sa nu cada si l-au intrebat daca se simte bine, el spunand ca si-a revenit. La scurt timp, ambasadorul a cazut si s-a lovit cu capul de asfalt, in timp ce se afla pe carosabil, pe o pista de biciclisti.

Martorii au declarat, pentru MEDIAFAX, ca in acel moment trecea prin zona o ambulanta, insa aceasta transporta un pacient cu suspiciune de infarct. Echipajul medical a solicitat insa o alta masina, cu medic, care a ajuns in cateva minute la fata locului. Cu un minut inainte de sosirea echipajului de la Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov a venit in zona si un echipaj de prim ajutor SMURD. Echipajul de la ambulanta i-a acordat ambasadorului primele ingrijiri, apoi l-a transportat la spital.

Martorii au mai spus ca ambasadorul Irlandei merge frecvent la acel restaurant, pentru a manca la pranz.

Ambasadorul Gerard Corr si-a prezentat scrisorile de acreditare, la Cotroceni, la 13 noiembrie 2013. El este si ambasador al Irlandei in Republica Moldova. Anterior numirii in functia de ambasador in Romania si Republica Moldova, Gerard Corr a fost reprezentant permanent al Irlandei la Oficiul Natiunilor Unite de la Geneva.

Intre 2006 si 2010 a condus Ambasada Irlandei din Egipt, fiind acreditat, totodata, in Sudan, Siria, Iordania si Liban. Intre 2003 si 2006 a fost ambasador in Africa de Sud, Botswana, Republica Democrata Congo, Namibia si Zimbabwe. In perioada 2001-2003, Corr a fost reprezentant permanent adjunct al Irlandei la Natiunile Unite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.