Social 7 Martie 2015 13:58
Hidrologii au emis o avertizare cod galben pe rauri din sapte judete din sudul tarii, unde incepand de sambata si pana duminica dupa-amiaza se pot produce inundatii locale.

Potrivit avertizarii transmise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, pe unele rauri din judetele Dolj, Mehedinti, Olt, Teleorman, Arges, Dambovita si Giurgiu se pot produce cresteri de debite si niveluri, cu posibile depasiri ale cotelor de atentie.

Codul galben de inundatii a fost instituit, de sambata, ora 12.00, pana duminica, la ora 06.00, pe raul Jiu, in sectorul din aval de confluenta Motru - Podari (judetul Dolj). Sub avertizare cod galben de inundatii sunt, pana duminica, la ora 16.00, si raurile din bazinele hidrografice Desnatui (judetele Mehedinti si Dolj), Teslui - afluent al Oltului inferior (judetele Dolj si Olt), Calmatui (judetele Olt si Teleorman), Paraul Cainelui - afluent al raului Vedea (judetele Arges si Teleorman), Neajlov, in sectorul din amonte de Calugareni (judetele Arges, Dambovita si Giurgiu).

Fenomene hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenti de grad inferior ai raurilor aflate sub avertizare, a precizat INHGA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.