Saracia paralizeaza comunitati intregi si genereaza inclusiv coruptie, astfel ca politica de combatere a saraciei trebuie sa fie parte a strategiei de securitate a Romaniei.
"Nu putem avea o dezvoltare durabila atat timp cat o parte a societatii este blocata in saracie sau subdezvoltare. Intotodeauna, saracia paveaza drumul catre un discurs extremist, care poate avea consecinte total nefaste si grave, astfel ca trebuie abordata cu mare atentie si gasite solutii", a mai spus ministrul, la o dezbatere pe tema Planului National Anti-Saracie si Promovare a Incluziunii Sociale 2014-2020.

In opinia ministrului, saracia nu poate fi combatuta doar prin masuri punctuale, ci este nevoie de politici publice si o noua viziune care sa includa si venitul minim de insertie, pentru a-i determina pe cei care au nevoie de ajutorul statului sa se reincadreze pe piata muncii. Acest venit minim de insertie va fi tintit catre 22% din totalul celor 4,7 milioane persoane care in prezent traiesc in pragul saraciei relative, scrie MEDIAFAX.
In 2012, numarul celor aflati in categoria saraciei relative era de 4,87 milioane persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.