Boxerii in dungi, rosii si cu dantela, dar si pantalonii scurti au fost elementele definitorii ale codului vestimentar "obligatoriu" pentru No Pants Subway Ride (Fara pantaloni la metrou), un eveniment desfasurat duminica, in premiera in Capitala, la care au participat cateva zeci de calatori.

Evenimentul "No Pants Subway Ride", care are loc la nivel mondial incepand din 2002, s-a desfasurat pentru prima data si in Capitala, duminica, de la ora 15.00, cand bucurestenii au fost invitati sa se plimbe cu metroul fara sa poarte pantaloni. La ora 14.40, cateva zeci de persoane, printre care organizatorii acestui eveniment, s-au strans la intrarea in statia de metrou Unirii - Hanul lui Manuc.

Chiar inainte de a incepe plimbarea fara pantaloni pe magistrala de metrou Berceni - Pipera, un dialog intre un tanar si o femeie de peste 50 de ani a aratat diferenta dintre generatii. "Da, am curajul sa imi dau pantalonii jos. Nu mi se pare o rusine", a spus un tanar din Bucuresti, care venise la eveniment cu un amic. El a spus ca a invitat si alti prieteni sa se alature acestui eveniment.

"Mai copile, trebuia sa te dezbraci de tot. Gol pusca esti mai interesant", i-a spus o doamna unui tanar care venise intr-o pereche de pantaloni scurti. "Ce e asta? La bermude? (...) Dezbraca-te gol pusca si sa vezi ce pica dupa tine fetele pe jos pe aici. Si alea tinere, si alea batrane, maicuta", i-a spus femeia tanarului.

Tanarul nu a ezitat nicio clipa sa o invite pe doamna respectiva sa participe la acest eveniment. "Eu? Cum sa nu? Eu pot sa vin fotomodel", a fost raspunsul femeii la propunerea acestuia. "A innebunit lumea. Copii, evenimentul e bun la aia la care este, dar nu la noi! Noi nu suntem pregatiti! Mizerie, saracie", a spus femeia. "Toate sunt bine, dar cu o limita. Nu e bine! Nu e bine sa umblam dezbracati", a continuat femeia.

Spunandu-i femeii ca aceasta plimbare fara pantaloni la metrou are loc in mai multe orase din lume, printre care si New York, aceasta a spus ca "aia nu mai pot de pricopsiti, noi nu mai putem de saracie". "Deci, dezbracati-va, copii", a concluzionat femeia, care apoi a plecat din zona Unirii.

In acest an, la eveniment participa cel putin 60 de orase din lume, fiind pentru prima data cand manifestarea a fost organizata si la Bucuresti, potrivit informatiilor prezentate pe pagina de Facebook dedicata "No Pants Subway Ride". Evenimentul a fost organizat duminica, de la ora 15.00, in toate orasele participante.

"Ne-am strans ca sa ne distram intr-o duminica de ianuarie, care altfel ar fi fost total banala. Mesajul este acela de a ne distra. S-a tot spus ca ar trebui sa facem mai multe chestii culturale, dar, pana la urma, o manifestatie de genul acesta este un act cultural in sine"
, a spus o tanara din Bucuresti.

Citeste si:
Programul metroului în minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie
Programul metroului în...

Intre cele cateva zeci de persoane care au venit duminica s-au aflat si doua tinere, care au spus ca lucreaza "in domeniul canepii" si ca unul dintre motivele pentru care au decis sa participe este acela ca se confrunta cu "freedom of speech" (libertatea de exprimare, n.r.) si "freedom of action" (libertatea de actiune, n.r.). "Am venit sa-i sustinem. Suntem pregatite sa ne dam pantalonii jos. Atat timp cat nu facem rau nimanui", au spus Anca si Raluca.

Motivele participarii la aceasta plimbare au fost diverse. Un alt tanar a spus ca s-a hotarat sa vina dupa ce a citit declaratiile reprezentantilor Metrorex. "Eu m-am gandit, initial, sa stau acasa, dar cand am citit declaratiile (reprezentantilor Metrorex, n.r.) cum romanii nu sunt pregatiti pentru chestia asta si ca romanii sunt necivilizati si sigur o sa degenereze evenimentul, am zis ca trebuie sa venim sa demonstram ca nu este asa. A fost o reactia impotriva «Las-o ca merge asa». Eu cred ca nu merge asa", a spus acesta.

Citeste si:
Bucureștenii vor plăti și în acest an același preț pentru gigacalorie
Bucureștenii vor plăti și în...

La acest eveniment global, participantii trebuie sa stea in vagon cum ar sta de obicei. Ei pot sa citeasca o revista sau o carte si sa aiba activitatile pe care le au de fiecare data cand circula cu metroul, doar ca, in Capitala, lucrurile nu s-au desfasurat la fel de natural. Putini au fost aceia care au venit singuri sau care au deschis o carte, un ziar sau o revista in timpul plimbarii, cei mai multi preferand sa calatoreasca in grup, scrie MEDIAFAX.

"No Pants Day este spiritul romanesc de a fi in pielea goala. (...) Mesajul este unul clar: sa ne dezbracam de caracter si de pantaloni, dragi prieteni", a spus Radu Valahu, cunoscut romanilor pentru performantele sale sportive la skandenberg. "Ma cheama Radu Valahu, cel mai sanatos om, de asta ma aflu aici, sa ma dezbrac ca nu am toata tigla pe casa si tot parul pe picioare", a completat acesta.

Citeste si:
Trei persoane, in stare grava dupa ce au fost muscate de doi caini...
Trei persoane, in stare grava...

In grupuri de trei-patru persoane, curajosii s-au urcat in metrou. Unii dintre calatori au fost surprinsi de o astfel de aparitie, altii s-au uitat discret, pe sub gene, in timp ce adolescentii au parut amuzati de codul vestimentar adoptat de participantii la No Pants Subway Ride. Altii au spus ca nu au nicio parere despre aceasta manifestare.

"Incetati sa mai fiti seriosi. Atat. Nu este nimic profund. Sa ne bucuram de viata si de micile placeri ale vietii, cum ar fi sa stai fara pantaloni in metrou", a spus un alt tanar. "Fiecare este liber sa se exprime, fiecare este liber sa faca ce vrea, traim intr-o tara democrata. In privinta copiilor care vad, da, este un pic gresit, nu este un lucru bun", a spus un barbat, aflat intr-unul dintre trenurile care mergeau in directia Berceni.

"Sunt tineri, nu deranjeaza"
, a spus o doamna, in timp ce o alta femeie a afirmat ca "inca traim intr-o tara libera", iar fiecare persoana "face ce vrea". O bunica aflata, in trenul spre Unirii, cu nepotul de aproximativ 10 ani, a afirmat ca nu este deranjata deloc de acest eveniment. "Sunt curajosi", a spus aceasta. "Mie mi se pare ciudat. Este cam indraznet", a spus nepotul femeii.

Citeste si:
Bucureștiul dansează: Noaptea Dansului, cel mai mare eveniment de...
Bucureștiul dansează: Noaptea...

Adolescentii au apreciat cel mai mult plimbarea fara pantaloni la metrou. "Este haios. Fac oamenii sa zambeasca. Este foarte amuzant", au afirmat cativa adolescenti, inainte sa coboare la statia Unirii.

Evenimentul No Pants Subway Ride este planuit sa se desfasoare duminica, de la orele locale 15.00, si in orase precum New York, Amsterdam, Barcelona, Berlin, Boston, Brisbane, Copenhaga, Helsinki, Lisabona, Londra, Los Angeles, Madrid, Miami, Montreal, Paris, Praga, Riga, Roma, San Francisco, Stockholm, Sydney, Toronto, Vancouver si Washington DC, potrivit site-ului improveverywhere.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.