Editurile romanesti au pregatit pentru editia din acest an a Targului de Carte Gaudeamus foarte multe surprize, lansari unde cititorii isi pot intalni scriitorii preferati, dar si reduceri consistente, vizitatorii avand astfel ocazia de a cumpara carti cu preturi incepand de la 1 leu.

Cea de-a XXI-a editie a Targului International Gaudeamus - Carte de invatatura, care va avea loc de miercuri pana duminica, in Pavilionul Central Romexpo din Bucuresti, ofera vizitatorilor aproximativ 750 de evenimente editoriale si profesionale, un numar record in istoria manifestarii.

Rusia, invitatul de onoare al Targului International Gaudeamus 2014

La cea de-a XXI-a editie a Targului Gaudeamus, editurile Polirom si Cartea Romaneasca sunt prezente cu peste o mie de titluri, toate aflate la o reducere de pana la 20%. La stand se gasesc 34 de titluri noi, avand in program 31 de evenimente, lansari si dezbateri.

"Noi, in cadrul acestei editii Gaudeamus, vom lansa in premiera o serie de autor dedicata unuia dintre cei mai cunoscuti scriitori contemporani, Gheorghe Craciun. Seria este editata de editura Cartea Romaneasca si debuteaza cu volumele «Acte originale/ Copii legalizate (variatiuni pe o tema in contralumina)» si «Mecanica fluidului»", a declarat pentru MEDIAFAX Ana-Maria Tabarca, redactor de promovare editurile Polirom si Cartea Romaneasca.

"Un alt motiv pentru care ar trebui sa vizitati standurile editurilor Polirom si Cartea Romaneasca, ar fi Patrick Modiano, cel mai recent premiant Nobel pentru literatura, caruia editura Polirom ii editeaza in cadrul colectiei «Biblioteca Polirom» doua volume: «Bulevardele de centura» si «Calatorie de nunta». Alaturi de Patrick Modiano, bineinteles, Polirom are o lista lunga de premianti la Nobel"
, a mai spus Ana-Maria Tabarca, precizand ca Polirom si Cartea Romaneasca mizeaza si pe diversitatea evenimentelor.

"Avem evenimente destinate atat publicului larg, cat si unui public mai specializat si interesat si de altceva in afara de literatura. Vineri, avem o dezbatere pe tema ultimului volum semnat de Alina Mungiu-Pippidi, in dialog cu Vartan Arachelian, sub titlul «Tranzitia. Primii 25 de ani». Apoi, sambata, avem un alt eveniment dedicat parintilor si copiilor, se lanseaza ultimul volum din trilogia «Medaliile succesului », semnat de Georgeta Panisoara si Ion-Ovidiu Panisoara. De asemenea, un eveniment important ar constitui si lansarea cartii semante de Andrei Oisteanu, «Religie, politica si mit. Texte despre Mircea Eliade si Ioan Petru Culianu»", a declarat Ana-Maria Tabarca.

Si editura Humanitas are o multime de surprize pentru cititorii sai, prilejuindu-le intalnirea cu unii dintre cei mai cititi scriitori ai momentului.

Citeste si:
Reduceri de până la 50% la cele mai iubite dispozitive beauty, de...
Reduceri de până la 50% la...

"Va asteptam la standul editurii Humanitas si anul acesta cu cea mai importanta oferta editoriala pe stiinte umane si pe literatura. Avem pregatite peste 30 de titluri noi, care isi asteapta vizitatorii si cumparatorii. De asemenea, cei mai importanti si cei mai iubiti autori Humanitas vor lansa o carte pe durata celor cinci zile de targ. Vorbim aici de intalniri cu Mircea Cartarescu, Andrei Plesu, Dan. C.Mihailescu, Ioana Parvulescu, Horia-Roman Patapievici si Gabriel Liiceanu. Totodata, asa cum ne-am obisnuit cititorii in ultimii doi ani editiile de colectie Humanitas, bestseller-urile Humanitas au preturi speciale, iar aceste editii sunt, cu siguranta, cadoul cel mai potrivit pentru sarbatorile de iarna care se apropie", a declarat Ioana Iancu, coordonator PR & marketing Grupul Humanitas.

La editura Aramis, cartile pentru copii pot fi achizitionate la preturi incepand de la 1 leu. De asemenea, foarte multe carti de Craciun ii asteapta pe vizitatorii targului.

Record la Targul de Carte Gaudeamus: 750 de evenimente editoriale

Si la standul Curtea Veche Publishing spiritul de sarbatori pluteste in aer, iar cititorii au destule motive pentru care ar trebui sa-i treaca pragul.
Citeste si:
Craiova: Targul de carte Gaudeamus, intre 25 februarie si 1 martie
Craiova: Targul de carte...

"In primul rand, pentru ca vor gasi aici atmosfera de sarbatori, vom avea pe parcursul celor cinci zile de targ o atmosfera de poveste, pe care incercam sa o recream cu spiridusii de Curtea Veche. Cititorii de la standul nostru vor si primi cadouri de Craciun de la acesti spiridusi; daca au fost cititori harnici, suntem si noi darnici. Toata atmosfera de aici, de toate lucrurile frumoase care se vor intampla la stand, inclusiv momente de poveste, de sarbatoare pe care vrem sa le imortalizam cu cititorii de la Curtea Veche, se vor gasi apoi pe Facebook si cine va veni aici va vedea exact despre ce este vorba. Un al doilea motiv pentru care ar trebui sa vina sunt aparitiile editoriale de exceptie (...). Al treilea motiv, sunt preturile pe care putem sa le oferim doar la targuri. Vom avea vineri ziua de Black Friday, cu pana la 80% reducere la 90% din oferta noastra si chiar si in afara acestei zile avem reduceri. Sunt convinsa ca toata lumea care va veni la standul nostru va pleca cu cel putin o bucurie de Craciun", a declarat pentru MEDIAFAX Miruna Meirosu, PR Curtea Veche Publishing.

Iohannis si-a lansat autobiografia in prezenta a 2.000 de oameni

Grupul Editorial Corin ii asteapta atat pe cititorii fideli, cat si pe cei care de abia acum descopera editura, cu o oferta bogata, reduceri pe masura si multe surprize.
Citeste si:
Continuarea trilogiei "Fifty Shades of Grey", un nou record de vanzari
Continuarea trilogiei "Fifty...

"Asteptam cititorii fideli si nu numai cu noutati la preturi foarte prietenoase, noutati pe care le vor gasi, saptamana aceasta, doar la Gaudeamus, ele nu or sa ajunga in librarii, cum ar fi volumul trei din seria «Divergent», «Experiment», care este o carte foarte asteptata si facem cititorilor surpriza de a publica acest volum si de a-l vinde si cu o reducere de pret, la Gaudeamus. Un alt titlu de neratat la Grupul Editorial Corint ar fi albumul «Copilaria regala», text scris de istoricul Filip Iorga. (...) Pe micii cititori ii invitam sa treaca printr-o poarta magica si sa patrunda in universul unei noi scoli de magie, zicem noi, si credem ca ei or sa ne confirme, mai tare decat «Harry Potter», «Magisterium» se numeste cartea, prima carte din seria «Magisterium» se numeste «Testul fierului»", a declarat Roxana Petrescu, PR Manager al Grupului Editorial Corint.

Citeste si:
Doua edituri contesta proiectul de lege privind timbrul cultural
Doua edituri din Romania...

La standul editurii Litera, vizitatorii vor gasi carti frumoase, atat pentru copii, cat si pentru adulti, cu reduceri de la 25% pana la 70%.

"Cred ca toti cititorii care sunt indragostiti de cartile frumoase ar trebui sa ajunga in acest weekend la Gaudeamus si sa treaca si pe la standul editurii Litera, pentru ca noi le-am pregatit mai multe surprize. In primul rand, o sa avem patru lansari de carte foarte frumoase, printre ele «Patrimoniul UNESCO», care este o carte foarte frumoasa, cu cele mai cunoscute si frumoase locuri din lume. O sa avem duminica o intalnire cu fanii cartii Violetta si sambata trei evenimente frumoase, lansarea cartii lui Mircea Dinescu, inca o carte care a aparut in colectia noastre bestseller «Secretele Verei Atkins», prima romanca spion in Al Doilea Razboi Mondial, si «Cantecul pasarilor», care este o noua carte a lui Sebastian Faulks, un autor pe care deja noi il avem de mai mult timp printre autorii nostri. In al doilea rand, cred ca ar trebui sa ne viziteze pentru ca le-am pregatit o serie de reduceri, de la 25% pana la 70%, asa ca toate cartile noastre incep de la 5 lei si pretul maxim este 120 de lei pentru enciclopedii si dictionare, deci cred ca, cumva, se incadreaza in bugetul oricarui om care indrageste cartile. Si in al treilea rand, cred ca ar trebui sa ne viziteze pentru ca le-am pregatit un stand foarte frumos, cel mai luminos stand din targ, colorat, cu plasme care prezinta cartile, pentru ca oamenii sa stie dinainte ce cumpara, si cu un aranjament foarte frumos de flori", a declarat Andra Carbunaru, specialist marketing si PR al editurii Litera.

Un alt stand care nu ar trebui ratat la aceasta editie a Targului de carte Gaudeamus este cel al editurii Trei, cititorii avand ocazia de a achizitiona cartile preferate cu reduceri de pana la 50%.

"Pentru Gaudeamus 2014, editura Trei aduce cititorilor foarte multe noutati, mai ales din zona Young Fiction, Literary Fiction, dar avem si carti pentru copii in premiera pentru editura Trei. Avem chiar cateva titluri foarte dragute pentru copii: «In cautarea sufletului Craciunului» si seria «Iepurasul si ariciul». Pentru adolescenti, avem o carte fenomen «Endgame. Jocul final. Convocare», de James Frey si Nils Johnson-Shelton, care deja a aparut in 30 de tari si in unele dintre ele a aparut la al treilea tiraj. Este o carte care are asociat un joc pe aplicatii mobile, care va fi lansat in ianuarie, si care contine in fiecare volum al trilogiei cate o enigma. Cine rezolva enigma din primul volum castiga 500.000 de dolari in aur, al doilea volum, 1 milion de dolari in aur, si al treilea volum, 1.500.000 de dolari in aur. Sunt niste monede care se bat special pentru castigatori si sunt expusi intr-un cazino din Las Vegas. Poate concura orice cititor, indiferent de natie. O alta carte frumoasa pentru adolecenti este «Belzhar», de Meg Wolitzer, o autoare foarte iubita in Statele Unite si de curand si in Europa. Avem si «Socul caderii», de Nathan Filer. (...) De la autorul biografiei «Ierusalim», Simon Sebag Montefiore, avem primul lui volum de fictiune, «Intr-o noapte de iarna», o poveste inspirata de o istorie din vremea imperiului stalinist, cand Stalin si-a decimat practic comitetul politc folosindu-se de copiii acelor oameni. Si o carte eveniment, «Sutton», de J.R. Moehringer. La Gaudeamus 2014, Grupul Editoria Trei isi asteapta clientii cu reduceri de 30%, de 50% si avem si cateva sute de titluri, la pret fix de 10 lei", a declarat Virginia Costeschi, coordonator editorial al editurii Trei.

La editura All, reducerile si noutatile ii intampina pe cititori. De asemenea, o serie de lansari vor prilejui intalnirea cu scriitorii preferati.

"Cei care viziteaza anul acesta standul editurii All au parte nu numai de reduceri foarte mari de pret, dar au si parte de noutati, care vor avea parte si de lansari. Sambata vor avea loc cele mai multe lansari. (...) O sa avem un eveniment cu Pixi, in care vor veni si cativa copii de la o gradinita, o sa coloreze, o sa deseneze, o sa cante, o sa se distreze", a declarat pentru MEDIAFAX Sabina Ghiultu, asistent marketing & PR editura All.

Targul International Gaudeamus - Carte de Invatatura 2014 este initiat si organizat de Radio Romania, prin Centrul Cultural Media Radio Romania.

Partener privilegiat al editiei din 2014 este, si in acest an, GADIF - Grupul Ambasadelor, Delegatiilor si Institutiilor Francofone din Romania. Presedintele de onoare al editiei, amfitrionul Targului International Gaudeamus 2014, este Benoit Rutten, presedinte GADIF, delegat Valonia - Bruxelles in Romania.

Targul International Gaudeamus este principala componenta a Programului Lectura, un proiect de anvergura nationala initiat de Radio Romania in 1994, avand ca principal obiectiv sustinerea culturii romanesti prin evenimente expozitionale dedicate cartii si educatiei. Palmaresul celor 20 de ani de existenta, care insumeaza 83 de targuri Gaudeamus, peste 2.300.000 de vizitatori si aproape 8.700 de manifestari organizate in acest cadru, aduce Radio Romania in pozitia de lider in industria evenimentelor de acest tip din Romania, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Bucuresti: Targul de carte Gaudeamus va avea loc intre 19 si 23 noiembrie

Accesul publicului in incinta targului se va face pe baza biletelor (in valoare de 5 lei) si a abonamentelor (in valoare de 10 lei, valabile pentru toata perioada), care vor constitui totodata si suportul pentru tombola Gaudeamus. Ca si la editiile precedente, mai mult de jumatate dintre vizitatorii targului vor beneficia de acces gratuit in incinta: prescolarii, elevii, studentii, cadrele didactice, profesionistii din domeniile editorial - educational, jurnalistii, pensionarii, persoanele cu dizabilitati si insotitorii acestora, grupurile organizate.

Programul de vizitare este zilnic, intre orele 10.00 si 20.00.

Mai multe informatii despre Targul International Gaudeamus se gasesc pe site-ul gaudeamus.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.